Csak szerintem nem elég egy fantasy sorozatra évadonként nyolc rész?
A Shadow and bone sorozatot néztem, amikor olyan érzésem támadt, hogy bizonyos dolgokat jobban ki lehetne fejteni, jobb lenne egy lassabb epizód, sok akció után beszúrni világépítős részeket.
Az egész valahogy annyira tömény volt és csak úgy ránk zúdítanak minden információt, néha úgy teleportálnak, mintha a Trónok harca utolsó évadait nézném.
Nem tudom, hogy miért lett trendi ez, de szerintem műfajtól és történettől kéne függenie, hogy hány részt kap évadonként és nem mindegyiknél ugyanannyira belőni.
Egy kriminek lehet elég nyolc rész, de nem egy fantasynak, aminek saját világa van.
Félek, hogy minden nagy fantasy sorozat, ami várat magára erre a sorsra jut, amikor bőven elférnének még ott epizódok. Gyűrűk ura, Idő Kereke...remélem nem ez lesz velük is.
Eredetileg 10 részt akartak csinálni, de a stúdió 8-ra adott pénzt...
A Trónok harcának már az 1. évadát is rendkívül összenyomták.
Egyébként ez fog történni Az Idő Kerekével is: évadonként 8 részbe nem lehet belesűríteni 2000+ oldalt.
Viszonylag tömörre sikeredett, hisz 2 könyv történetét is bele vitték. Azonban szerintem akinek megtetszik a film, de nem érti a benne lévő történet, vagy bövebben szeretné megismerni annak ott a könyv, a filmek sose dolgozzák fel teljesen, pont ezért, hogy utána a könyvet még el lehessen olvasni. Aki nem szeret olvasni, az meg videó alatt vagy pl gyakorin megkérdezi, hogy valami miért van.
A hosszabb részekkel pedig az a baj, hogy sokak számára unalmassá válhat.
Nem láttam ezeket, de szerintem igazad van. Nem teljesen fantasynak számít, de a Xena is 22 részes volt. Ott nem kellett nagyon bemutatni világot, gyakorlatilag elmondják az egészet az intróban. De még a fő karakterek bemutatására is csináltak legalább 2 részt. A többi részben már csak árnyalták őket. De ha megjelent először egy karakter mondjuk Autolycus, neki is volt egy egész epizód szentelve, nem csak úgy odahágyták, hogy ő egy tolvaj.
De amiket te írsz biztos, biztosan folytatódnak, a Xena meg epizódikus volt egy-két kapcsolódó sztoriszállal.
Úgyhogy lehet nem jó példa, csak gondoltam megosztom a véleményem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!