Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak szerintem nem elég egy...

Csak szerintem nem elég egy fantasy sorozatra évadonként nyolc rész?

Figyelt kérdés

A Shadow and bone sorozatot néztem, amikor olyan érzésem támadt, hogy bizonyos dolgokat jobban ki lehetne fejteni, jobb lenne egy lassabb epizód, sok akció után beszúrni világépítős részeket.

Az egész valahogy annyira tömény volt és csak úgy ránk zúdítanak minden információt, néha úgy teleportálnak, mintha a Trónok harca utolsó évadait nézném.

Nem tudom, hogy miért lett trendi ez, de szerintem műfajtól és történettől kéne függenie, hogy hány részt kap évadonként és nem mindegyiknél ugyanannyira belőni.

Egy kriminek lehet elég nyolc rész, de nem egy fantasynak, aminek saját világa van.

Félek, hogy minden nagy fantasy sorozat, ami várat magára erre a sorsra jut, amikor bőven elférnének még ott epizódok. Gyűrűk ura, Idő Kereke...remélem nem ez lesz velük is.

2021. ápr. 28. 22:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Szerintem te nem érted a fantasykat. A világépítés kulcsfontosságú. Ezt nem lehet a forgatókönyv írására ledegradálni, amikor a fantasynak megvannak a saját szabályai.

Ez a netflix logikája egyelőre. Egy hosszabb fantasyt sem gyártották még, így nem teljesen világos, hogy mivel mérték fel ezt az igényt.

2021. ápr. 28. 23:51
 12/28 A kérdező kommentje:

Egyébként nem azt írtam, hogy rövidfilm, hanem rövid film. Az, hogy valami elvetemült hentes módjára csonkítanál fantasykat, szerintem épp elég ehhez a következtetéshez.

Az, hogy valamit időkeretek közé szorítasz (főleg egy fantasyt), sokkal inkább téged tesz korlátolt felfogásúvá.

2021. ápr. 28. 23:58
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

Értem, a világépítés fontos, de ez akkor sem mehet a történetvezetés rovására, nem válhat unalmassá a sztori egy átlagembernek sem.

Egyébként pedig pontosan világos miért csinálta így a netflix. Itt is azok az emberek dolgoznak, akik már máshol gyártottak filmeket sorozatokat tehát hiába új márka, nem nullkilométeres emberek vannak, tudják mi mivel jár.

A netflixnek meg jelenleg a legfontosabb a nyereségesség és a széles tömegek elérése, ezért ezt helyezte előtérbe, ennyi ez a történet, nem az alkotás hanem a pénz dominált.

2021. ápr. 29. 00:00
 14/28 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem tökölik el az időt felesleges marhaságokkal, akkor bőven elég kell, hogy legyen 8 rész.
2021. ápr. 29. 00:03
 15/28 A kérdező kommentje:

De mivel mérik fel, hogy unalmassá válik?

Nem egészen az a kérdés, amit írsz. Nem érdekel a pénz. Tudom, hogy a pénz határozza meg, hogy hány részt készíthetnek, habár ezekben az esetekben a készítők is biztos csináltak volna még, ha kapnak többet. Egyszóval nem az anyagi rész érdekel.

Akkor azt kérdeztem volna, hogy miért nem tudnak többet csinálni?

A történetmesélés rész érdekel csak.

2021. ápr. 29. 00:09
 16/28 A kérdező kommentje:
De nem volt elég nyolc rész. Túlzsúfolt, kaotikus volt. Mint amikor egy tömött buszon kell állnod és a kapaszkodóhoz sem férsz oda. Ugyanolyan érzésem volt a nézése közben.
2021. ápr. 29. 00:10
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a privi rajongói levelet, bárki is volt. Anyukám is jól van, továbbítom neki a felvetést.
2021. ápr. 29. 00:15
 18/28 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés egy sztorit meddig lehet folytatni.

Egyik oldalról ez nem valami olyasmi amit gyártani lehet anélkül, hogy meg ne fakulna, másrészt persze egy jó szakember pont ehhez ért.

Ugyanakkor, fontos hogy a feszültség megmaradjon, akkor érdemes abbahagyni mikor még izgalmasnak tűnik.

2021. ápr. 29. 00:16
 19/28 A kérdező kommentje:
Oké.
2021. ápr. 29. 00:17
 20/28 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire hosszú az alapanyag. Lehet csak 8 részt tudtak kihozni belőle
2021. ápr. 29. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!