Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak én nem értem teljesen a...

Csak én nem értem teljesen a Sötét Lovagot?

Figyelt kérdés

Egy valami, amit nagyon nem értek, hogy miért hibáztatják Batmant. Miért mondja Joker, hogy "You've changed things forever." "You've let 6 people die."?

Még Batman is ostorozza magát egy ponton, amiért megégett Harvey arca.

A végén még el is vállalja a felelősséget az összes halálért.

Ezt sose tudtam megérteni.

2021. ápr. 25. 18:22
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Metafora lesz ez krisztus urunkkal.
2021. ápr. 25. 18:30
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Nincs kedvem elmagyarázni. Nézd meg a harmadik befejező részt. Ott rájössz miért is vállalta magára batman Harvey bűneit.
2021. ápr. 25. 18:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy ostorozza magát, egy az, hogy Joker átverte, ő Rachelt akarta megmenteni, de Joker direkt fordítva mondta, hogy melyik hol van, így Harveyt mentette meg és Rachel halt meg és ő ezt a saját kudarcának élte meg. Nem beszélve arról, hogy akit megmentett annak is leégett a fél arca és ezért tönkrement az élete, legalábbis Harvey így élte meg, ezért kattant be, dühös volt Batmanre.

Azért vállalja magára a felelősséget, hogy a nép tudjon valakit hibáztatni, valaki mást pedig tisztelni, imádni, felnézni rá. Ez utóbbi pedig Harvey, mert sokat tett Gothamért. Batman pedig nem akarta bemocskolni Harvey nevét azzal, amit tett, mert ez volt a kisebbik rossz. Így inkább magát ostorozta, inkább szenvedett.

Ez olyasmi, mint amikor valakinek meghal egy szerette és ha valakit tud okolni ezért, akit pl rács mögé dugnak az lelkileg segít neki, de közben semmivel sem lett jobb a helyzete, ugyanúg, meghalt az a valakije, akit gyászol. Ez is hasonló helyzet, az emberek szerették Harveyt, ő lett a hősük. Batman pedig nem akarta ezt elvenni tőlük.

2021. ápr. 25. 20:34
 4/4 A kérdező kommentje:
De miért mondja Joker Batman-nek hogy "You've changed things forever." Mintha ez is ott lenne a filmben, hogy egy maszkos igazságtevő járkál az utcákon és akkor a Joker is elszabadul, mintha egy ponton erre utalnának. Ami logikus lenne, de ezért tényleg nem kell Batmant okolni. Én erre mondom, hogy nem értem.
2021. ápr. 26. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!