A Miraculous miért ilyen gyerekes? Annyira jó az alapötlet, olyan jól meg lehetett volna csinálni!
A csajszi kap egy talizmánt, hogy azzal védelmezze az embereket. Csodálatos indíttatás a hősnek, plusz Párizsban játszódik, ami mégjobb <3
De az a baj, hogy egyetlen ellenségük Halálfej. Tehát a városban csak azért történnek rossz dolgok, mert Katica és Feketemacska létezik. Ha elpusztítanák a talizmánokat, akkor nem lenne semmi baj.
Ha már van talizmánjuk, Katica és Feketemacska miért nem csinálnak mást is Halálfej megállításán kívül? Miért nem mentenek embereket pl égő házból, kapnak el egy tolvajt, stb? Ahogy minden szuperhős. Persze kell egy főellenség, akivel a nagy fináléban összecsapnak, de néha szólhatna arról is a sorozat, hogy másokkal is megküzdenek, Halálfejtől függetlenül.
Amennyire én emlékszem, van néhány rövidebb jelenet, amikor nem csak halálfej gonosztevői ellen küzdenek, bár konkrét példából nem sok jut eszembe. De ott volt például Éjbagoly (ha jól emlékszem, így hívta magát), őt is sok ideig szemmel tartották és kimentették, miután balul sült el egy-egy mentőakciója.
Amúgy pedig ezt annak a számlájára írom, hogy ez egy rajfilm, ez az alapkoncepció, és nemigen láttam olyan, hasonló kaliberű sorozatot, ami eltér a megszokott felépítésből, esetünkben a "valakit elöntenek a negatív érzések - gonosz lesz - harcolnak - legyőzik - megoldódik a valaki problémája", erre épül az egész, a körítés, a helyzet, illetve az esetleges következmények teszik érdekesé. Persze, jó lenne, és még érdekesebbé tenné a sorozatot, de szerintem kár ezt várni.
Egyébként azt sem szabad elfelejteni, hogy a kisgyerekek is fő célpontja a sorozatnak, őket pedig nem igazán zavarja, ha a sorozat "gyerekes" :)
Igen, mást is csinálnak, pl. a Glaciator elején megmentenek egy elszabadult buszt, meg egy másik részben egy sárkányrepülőst, meg minden éjjel őrjáratoznak Párizsban.
Amúgy egyet értek hogy túl egyszerű és repetitív, sokkal változatosabb dolgok is történhetnének (függetlenül attól, hogy gyerekeknek készült).
Kajak már 15+os?😳 Én csak arról tudtam hogy 6+-ról átváltoztatták 12+-ra. Durva. (Bár a csak 6+-os 1. évadban is voltak cifra megszólalások pl: "felöltözhetsz de nem muszáj" /Simon Szól/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!