Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Fehér éjszakák filmről vélemény?

Fehér éjszakák filmről vélemény?

Figyelt kérdés

Kb 5 perce fejeztem be a filmet és nem térek magamhoz.

Amúgy szerintem nagyon beteg film volt.

Én azt hittem h tele lesz jumpscarekkel, de szerencsére asszem 2-3 ilyen volt csak.

Ti mit gondoltok a filmről?

2021. ápr. 6. 01:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer meg lehet nézni. Tetszett, hogy nem feltétlenül úgy végződik, ahogy azt a néző egy szokásos horrortól/thrillertől elvárná
2021. ápr. 6. 01:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szokatlan horror az biztos. Én múlt nyáron néztem meg és csak annyit hallottam róla előzetesen hogy ez ilyen "néprajz-horror". Hát az biztos. Egyrészt valami idegborzolóan zseniális az atmoszférája. Beszippant és egy idő után mintha te is be lennél drogozva a helybéliek által. A főszereplőkkel együtt küzdesz illuminált állapotban a végkifejletig....amire igazából nincsenek szavak sem. Sejtettem hogy ez is ilyen "sorbanmeghalós" film lesz de itt a halálokat aztán tényleg hatásosan és logikusan adagolták.

Az én szemszögemből ez egy kitűnő atmoszféra-horror ami azzal rémiszt meg hogy magába szippant és nem enged el a stáblistáig.

Ugyanakkor NEM vagyok hajlandó elfogadni a film készítőjének a magyarázatát miszerint ez a film a párkapcsolati szakítás metaforája lenne. Annyira blőd belemagyarázás ez. Egy művészfilmtől azért eléggé távol áll de a horrorzsáneren belül messze az évtized egyik legkiemelkedőbb darabja volt.

2021. ápr. 6. 04:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Durva, sokkoló pszicho- horror, de mindenképpen egyedi, ötletes. Nem a megszokott módon ijeszget, mert a filmben szinte végig nappal van, szóval hiányoznak a hirtelen megjelenő alakok, vagy a sötét rejtelmesség. Tetszett a zenéjei is, teljesen pszicho, abszolut eltér a megszokott horror zenéktōl. Nem tudom miêrt de erről a filmről automatikusan beugrik az Örökség - Heredity c. szintén pszicho-horror, ami ugyan teljesen másról szól, viszont szintén végigmegy valami baljós légkör a filmen. Valami amitől mindenkit a frász kitör.
2021. ápr. 24. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

A rossz benne: Rendkívül unalmas a cselekmény és az egy dimenziós karakterek elképsztő ostobaságokat csinálnak még akkor is mikor nem fogyasztanak tudatmódosító szereket. Persze a szektások is hülyeségeket csinálnak, de nem spoilerezek. A vége is nagyon rossz és teljesen szürreális. Valamint túl sokszor lehet tudni hogy mi fog történni ha odafigyelsz az expozíciókra és a dialógusokra.

A jó benne: A színészi alakítások, az operatőri munka, az érdekes szimbólumok, a sok apró részlet és a nyomasztó hangulat.

2022. jún. 10. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Plusz annyi ha még a magyar verziót is nézed a szinkron színészeink is kitettek magukért.
2022. jún. 10. 12:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Bizonyos szempontból gusztustalan és gyomorforgató, más szempontból rettentően vontatott. Nekem nem nyerő a stílusvilága.
2022. aug. 23. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!