Fehér éjszakák filmről vélemény?
Kb 5 perce fejeztem be a filmet és nem térek magamhoz.
Amúgy szerintem nagyon beteg film volt.
Én azt hittem h tele lesz jumpscarekkel, de szerencsére asszem 2-3 ilyen volt csak.
Ti mit gondoltok a filmről?

Szokatlan horror az biztos. Én múlt nyáron néztem meg és csak annyit hallottam róla előzetesen hogy ez ilyen "néprajz-horror". Hát az biztos. Egyrészt valami idegborzolóan zseniális az atmoszférája. Beszippant és egy idő után mintha te is be lennél drogozva a helybéliek által. A főszereplőkkel együtt küzdesz illuminált állapotban a végkifejletig....amire igazából nincsenek szavak sem. Sejtettem hogy ez is ilyen "sorbanmeghalós" film lesz de itt a halálokat aztán tényleg hatásosan és logikusan adagolták.
Az én szemszögemből ez egy kitűnő atmoszféra-horror ami azzal rémiszt meg hogy magába szippant és nem enged el a stáblistáig.
Ugyanakkor NEM vagyok hajlandó elfogadni a film készítőjének a magyarázatát miszerint ez a film a párkapcsolati szakítás metaforája lenne. Annyira blőd belemagyarázás ez. Egy művészfilmtől azért eléggé távol áll de a horrorzsáneren belül messze az évtized egyik legkiemelkedőbb darabja volt.

A rossz benne: Rendkívül unalmas a cselekmény és az egy dimenziós karakterek elképsztő ostobaságokat csinálnak még akkor is mikor nem fogyasztanak tudatmódosító szereket. Persze a szektások is hülyeségeket csinálnak, de nem spoilerezek. A vége is nagyon rossz és teljesen szürreális. Valamint túl sokszor lehet tudni hogy mi fog történni ha odafigyelsz az expozíciókra és a dialógusokra.
A jó benne: A színészi alakítások, az operatőri munka, az érdekes szimbólumok, a sok apró részlet és a nyomasztó hangulat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!