Szerintetek is jobb egy csomó magyar szinkronhang, mint az eredeti színész hangja?
Szerintem nem mert a szinkronhang sok mindent elvesz az eredeti színész játékából. Értem hogy maga a színész hangja esetleg nem tetszik de a szinkron nem képes pl. az akcentust vagy dialektust átadni (ami akár a játszott karakter földrajzi vagy társadalmi hovatartozására is engedhet következtetni).
Ráadásul az eredeti színész érdemeiből is elvesz. Hogy Hugh Laurie-nál maradjunk: kevesen tudják de ő nem amerikai hanem brit és mégis képes úgy beszélni hogy az amerikai közönség is meglepődött amikor interjúk során elkezdett brit akcentussal beszélni. Aki annyira képes egy akcentust elsajátítani hogy a helyiek se jönnek rá több évadnyi hanganyag után se hogy külföldi az illető az megvilágítja milyen fenomenális színészről van szó. Ennek fényében szerintem az ő alakítását szinkronosan nézni az olyan mint a Tokajit szódával inni.
Az egyetlen akinek határozottan javára válik a szinkronhang az Arnold Schwarzenegger (de annak nagyon).
Robert de Niro - Reviczky Gábor
Shrek szamarának Kerekes József adja a hangot, szerintem jobb mint Eddie Murphie.
Phil Collins énekli a Tarzan mesefilm betétdalait. Ákos énekli magyarul. Szerintem jobban mint Collins.
Vannak nagyon jó szinkronhangok és jól megírt szinkron szerepek.
Nyilván ez is egy szakma, szakág, ahol sokan dolgoznak együtt, mert nem mindegy milyen a szöveg, nem mindegy a hang maga sem.
Van bizony néhány esetben, hogy jobb a szinkron hang.
Legnagyobb sztorija Reviczky Gábornak van, akit személyesen Clint Eastwood választott és megmondta, hogy az összes karakterjének ő kell legyen a szinkron hangja, mert pontosan ilyet álmodott meg nekik.
Ráadásul ezer hangja van neki. Fantasztikus mit tud ez az ember!!
Nem kevés esetben van, hogy nem jobb a magyar szinkronhang.
Szerencsére a sok esetben kiváló szinkronszínészek vannak Magyarországon! Érzelmek, hanglejtés, karakter átélése jellemző rájuk.
Ami idegesítő inkább az a hanyag fordítás. :(
Zseniális párosítás:
Fűr Anikó és Cameron Diaz
Gáti Oszkár és Silvestre Stallone
Zsigmond Tamara és Natalie Portman
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!