Jumpscare-től való félelem?
Mindig is szerettem a horrorfilmeket és a gyomrom is bírja a koncolós jeleneteket. Viszont a jumpscare-ktől mindig rettegek, és akkor is képes vagyok megijedni, ha hangot nem is játszanak le hozzá, csak pl: beleugrik a képernyőbe valami. A legtöbb ember csak kicsit megfeszül/hátrahőköl. Én viszont reflexből visítok, és befogom a fülem, a fejemet belefúrom egy párnába, abba aki mellettem ül, vagy igazából bárhova csak ne lássak semmit. Nem az a "ribis" viháncolva sikítás amit én ilyenkor lenyomok. Nem tudom kontrollálni, többször is észrevettem már ilyen esetek után, hogy valószínűleg tudatt alatt próbálom elnyomni az ijesztő hangot a sajátoméval. De ami a legzavaróbb, hogy nálam ez a sokk nem csak 1 másodpercig tart, hanem addig amíg az adott jelenet tart (persze nem sikítok folyamatosan, általában van, hogy már elcsuklik a hangom) és addig az összes izmom megvan feszülve és folyamatosan (több másodpercig) tart nálam ez a "megijedés reakció". Kicsit olyan mint egy pánikreakció. Sőt mintegy másodpercekbe folytott pánikroham. Azt szeretném kérdezni, hogy más is van-e így ezzel, vagy, hogy ennek a reakciónak van-e valami neve/fóbiakifejezése?
Bocsánat a hosszú szöveg miatt, remélem érthetően fogalmaztam.
nekem az ösztönös befeszülés van, kicsit felugrom..és persze nem bírom azt, ha a horrorfilm ilyesztései ki is merülnek ebben.
talán a felszívás segíthet neked. gondolj arra "jumpscare lesz..nem ijedek meg" ismételgesd amíg nincs eredménye. hangosabb legyen a gondolat mint a történés. nemtudom világos-e
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!