Az Oscar-díj történetében volt már rá példa, hogy színész(nő) megkapta volna egy vígjátékban való alakításért?
A 96-os Fargo részben vígjáték is (szatíra) és Frances McDormand megkapta az oscart az alakításáért.
Roberto Benigni szintén kapott az Az élet szép című filmben nyújtott alakításáért és az a film feléig vígjáték. Utána is vannak vígjáték elemek benne.
Tehát mondhatjuk, hogy igen, kaptak már. De nyilván nem láttam az összes díjazott színész(nő)nek a filmjét. Lehet van ezeknél egyértelműbb díj is, ahol vígjátékban nyújtott alakításért megkapták.
Köszi, még jöhet ha valaki tud hasonlókat.
Én csak arról tudtam, hogy Melissa McCarthy volt jelölve a Koszorúslányokért (pedig a film nagyon kaki). És idén van jelölve egy bolgár lány, Maria Bakalova.
Római vakáció
Legjobb női főszereplő: Audrey Hepburn
Mira Sorvino - Mighty Aphrodite
(Woody Allen filmje)
Itt találsz egy listát, de lehet, hogy vannak még ezen kívül is. Jelöltek pedig itt nem is szerepelnek.
(Ha a képekre kattintasz, akkor a színész és a film nevét is látod.)
1989. A hal neve: Wanda
A legjobb férfi mellékszereplő díját
Kevin Kline kapta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!