Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Meddig fog még tartani ez a...

Meddig fog még tartani ez a szuperhős őrület?

Figyelt kérdés
Eleinte kedveltem a szuperhősfilmeket. A Vasember, a Hihetetlen Hulk, a Bosszúállók első része. Ekkor még élvezettel néztem őket, de aztán annyira túltolták, hogy már teljesen elment a kedvem tőlük. Aztán jött Snyder és konkrétan a Marvel univerzumának mintájára elkezdte építeni a sajátját, amivel csak még tovább rontott a helyzeten (szerintem). És ezzel nem csak én vagyok így. Szerintetek meddig fog még tartani ez a szuperhősfilm majmolás?

2021. márc. 20. 00:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Örökké.

Könnyű eladni. Bármilyen sztorit el lehet velük játszatni, az univerzum elég széles skálán mozog. Dráma, thriller, vígjáték mind illik a karakterekhez. Pénz meg ömlik.

2021. márc. 20. 00:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Még jópár évig biztosan. Habár az utóbbi időben volt 1-2 bukás (pl. a Wonder Woman 1984) illetve a Marvel is elment egy elég bugyuta irányba, szóval látszik hogy normális ötlet már nem nagyon van. Pár évig még biztosan kitart ez, de előbb-utóbb vége lesz. Én a régi jó akciófilmeket hiányolom.
2021. márc. 20. 00:44
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
Soha.
2021. márc. 20. 01:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Idővel kifullad vagy elnyomja más.
2021. márc. 20. 02:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Miért?

Én szeretem őket

Bár igaz hogy volt a végjáték vasárnak erre szombaton kezdődik előlröl az egész xd

2021. márc. 20. 09:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Te szereted őket. Értjük. Meg is személyesítetted. Ez már igazi rajongás. Tök jó.

Az lehet, hogy létezik ember, aki nem szereti őket? Szerintem igen.

És miért baj bárkinek, hogy ezek léteznek? Nos erre több válasz is van. Amikor a csapból is az folyik, amit nem szeret valaki, az unalmas, egy idő uten irritáló. Továbbá elveszi a figyelmet más filmektől. Nehezebb más fajta értéket találni, arról beszélni. Egyszerűen SPAM kategória lesz a túlnyomulása. Idén bármikor felmentem az imdb-re, ahol már rég megszűnt az értéket tartalmazó beszélgetés, de egy ideig voltak még cikkek, amik jól voltak... nos idén már csak Marvel mindenhol. Közben jönnek ki más filmek is, amik nem kapnak figyelmet.

Az, hogy van egy rajongó tábor, engem nem zavar. Az, hogy erről kell beszélni már egy temetésen is lassan, az igen.

A mondanivalója számomra kettős. Egyrészt erkölcsi értéket képvisel, másrészt a rombolás és a szexizmus ennek ellentmond. A történetek telejesen magállják a helyüket szuper képességek nélkül is. Ez meg szintén kettős üzenet: 1) a szuperhős is ember, ő is küzd. 2) csak a szuperhős képes megküldeni ezzel, az átlag ember nem.

Ez az egyén tehetlenségét gerjeszti és nem motiváló.

Amerika történelme üres. Nincsenek sem hőseik, sem emblematikus karaktereik, ezért kitaláltak néhányat, hogy példaképként lehessen rájuk nézni, és mutassák az irányt a kultúrában. Ez ügyes húzás. Nagy piaci rés volt rá. Náluk. Nálunk van rengeteg hős a történelmünkben, akire lehet hivatkozni, követni, megismerni. Ettől a kulturális értéktől is elvesz a szuperhős kultúra. Ezt nem tudom megítélni, csak észlelem. Hosszú távon jön ki a hatása. Amerikanizálódás lehet, hogy jó dolog. Ki tudja? Nem egy bites, hogy ezt meg lehessen könnyen állapítani.

Rengeteg pénz megy bele. Cinikusan szólva sokkal több stadiont lehet építeni egy Marvel filmből. (értsd: értelmetlen pazarlásnak tartom) És felmerül a kérdés bennem, ezt a mennyiségű energiát és szabad erőforrást megéri-e így használni? Egy bitesre állítani a világot: jó és rossz oldalra és békeharcosokat gyártani, akik nem építenek, csak felhasználják a múltat és rombolnak?

Mikor volt, hogy az Marvel világban valami épült, ami maradandó lett? És mikor volt, hogy valami ősit leromboltak (városokat)?

A végjátékban a drama igazi lehetne, de el van bagatelizálva. Archetipikus történetek vannak beleszőve. Igazán ki lehetett volna dolgozni, és nem 2 percet adni egy egy karakter lelki küzdelmeinek. Ezzel szemben a Wanda Vision pontosan a lelki küzdelmekre épült. A kezdetleges, fekete fehér, gyermekkori kepzelgés kezdte kinőni magát és sikerült lélekben fejlődnie a karakternek. Saját maga teremtette Vision is a saját belső küzdelme miatt akart meglógni és külső segítséget kérni, amit a első árnyék világ nem engedett élni hagyni. Ez story. Az, hogy Thor elhízik és 2 perc alatt Pálfordulatot vesz, majd látványosan 20 perc alatt 1 küzdelmet lebinyolít az nem lelki fejlődés. Az látvány gyenge motivációval.

Ennyi. Nekem ezért nem tetszik, hogy ez folyik a csapból is.

- spam

- üres dráma

- öncélúan rombol

- kultúra foglaló

- tehetetlenség kultúráját erősíti

2021. márc. 20. 10:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha valami nekem nem tetszik vagy mint a te esetedben is, hogy szeretted de kiábrándultál belőle, akkor egyszerűen nem nézem és nem foglalkozok vele.

Igen, sokak nem szeretik, de sokan viszont igen. Képregények meg tömkelege van amit meg lehet filmesíteni és ha valami bevállt ami hozza a pénzt, akkor miért kéne abba hagyniuk?

2021. márc. 20. 13:18
 8/10 anonim válasza:
Azért a Marvel filmek többsége össze sem hasonlítható egy drámai Snyder filmel.
2021. márc. 20. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Snyder mikor csinált komolyan vehető filmet a Watchmen után? Amikor éppenséggel ténylegesen kezdene is valamit a karakterekkel, akkor is hirtelen meggondolja magát és egyszerű zúzógépekké degradálja őket. Na meg, nem attól lesz ám valami komoly, felnőtt és drámai, hogy állandóan sötét van és minden szereplő depressziósan bámul maga elé a semmibe.

2021. márc. 20. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek: Ha ömlik belőle a pénz, miért hagyná abba bárki?

És valóban fontos szempont, hogy a képregények világa sokkal tágabb, mint amit eddig filmre vittek, így még több történetnek ad teret. És ha ügyesen csinálják jó sokágit is tudják húzni anélkül, hogy utolérnék a képregényeket.

Ezért is még valószínű, hogy ez sokáig élni fog még.

Az én esetemben ami inkább zavar, az a spam, azaz "a csapból is ez folyik" része. Továbbá azáltal, hogy ebben van a pénz, és ebben rekord mennyiségű pénz van, így erre fókuszál az ipar, ezt akarják tolni és nem mást.

Független filmesek továbbra is hozzák, amit eddig. Szóval abban is igazat adok, hogy ha nem tetszik, nem van más. A tolakodás meg velejárója a divatnak. Ezt is megértem. Ettől még zavaró. És válasz a kérdésedre, hogy miért.

2021. márc. 20. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!