Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Christopher Nolan neve garanci...

Christopher Nolan neve garancia a filmjeihez? Csak minőségi filmeket rendez?

Figyelt kérdés

2021. márc. 14. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tenet nem volt nagy durranás, a többi eléggé.
2021. márc. 14. 21:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt mondják, hogy ő kivétel a rendezők között, neki szinte mindent szabad. Ha úgy akarja, akkor feléppíttet egy álkórházat, hogy aztán felrobbanthassa (Batman), vagy egy valódi utasszállítót belevezet egy hangárba (Tenet). Háborús filmjéhez is valódi hajókat használt.
2021. márc. 14. 21:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk a Russo-fivérek sem gyengék.
2021. márc. 14. 21:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen nagy rendező. De nem minden6ó.
2021. márc. 15. 00:08
 5/9 anonim válasza:
100%
Nekem a batman filmeknel jobban tetszett pl a Tokeletes trukk, vagy az Eredet. Ezeket nem tudom megunni, es mindig talalok valami ujat bennuk.
2021. márc. 15. 08:26
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Igen, persze nem minden idők legnagyobb rendezője, ahogy egyes fanatikus rajongói kezelik, viszont kétségkívül a kortárs filmművészet egyik nagy alakja, aki érdekes módon egyensúlyozik a modern Kubrick és a modern Spielberg szerepe között.

A Mementó az évezredforduló táján divatos posztmodern pszichológiai thrillerek talán legjobbja, de legalábbis mindenképpen a legérdekesebbje már csak a struktúrája miatt is.

A Batman: Kezdődik! és A sötét lovag vérfrissítést jelentettek az akkor még mindig a "gyerekeknek szóló baromságok" gettójában sínylődő szuperhősfilmeknek, megmutatva a kétkedő világnak, hogy lehet értelmes filmeket is készíteni vicces jelmezekbe öltöző alakokról.

A tökéletes trükk és az Eredet labirintusszerűen haladó cselekményvezetése az elmúlt évek legokosabb narratív trükkjei közé tartozik, ahogy a Dunkirk háborús filmnek álcázott túlélő thrillere is mesteri szerintem.

A Tenet meg egy érdekes fejezet az életműben, mivel kétségkívül a gyengébb filmjei közé tartozik, viszont engem még így is lenyűgözőtt a totális öncélúsága.

2021. márc. 15. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy szépen újra tudta gondolni a régisulis filmezést a mai modern kor fejlettségéhez igazítva. mesteri képkockagyáros, aki nem csak karaktereivel viszi el a filmet és a díszlet kevesebb teret kap. érzésem szerint arany-középutat lőtt be vele és ettől lesznek emlékezetesek snittjei. méltán kiérdemelte helyét a nagyobbak közt, de még kell néhány mesteri alkotás tőle h bebetonozza magát.
2021. márc. 15. 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy elég nagy szava van ma Hollywood-ban, de ahogy már írták, a Tenettel kicsit mellélőtt.

Ez annak köszönhető, hogy a már felsorolt filmek rendezése közben végig ott volt vele az öccse, John Nolan, ellenben, a Tenet rendezése alatt már nem volt ott és emiatt nem is lett olyan ütős.

C csak rendez, de mindig az öccse írta a forgatókönyvet.

Másrészt azért is menő, mert kerüli a CGI használatát.

2021. márc. 15. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"az akkor még mindig a "gyerekeknek szóló baromságok" gettójában sínylődő szuperhősfilmeknek, megmutatva a kétkedő világnak, hogy lehet értelmes filmeket is készíteni vicces jelmezekbe öltöző alakokról."

Inkább ez a mondat baromság. A 89-es Batman, Batman visszatér nagyon nem volt gyerekeknek való. Én ma is szeretem a 2. részt.

A Pókemberek nem csak sikeresek voltak, hanem fantasztikusan jó filmek. A 2000es Xmen is megújította a nagyközönségnek készült szhős filmeket és senki le se xarja.

Lehet, hogy a világ kétkedett hogy lehet-e komolyan venni őket, én máig emlékszem hogy akkor lenyűgöztek ezek a filmek, mert amelyik nem volt Batman és Robin, Macskanő azt komolyan lehetett venni.

A Nolanes Batmanben az volt a jó hogy érdekes és epic volt Szuperképesség Nélkül, nem azért mert realisztikus volt."

Rant vége.

Kérdésre válaszolva: Kicsit túl értékelik, mert a jobb nolanes filmek sem annyira jók, jól ír forgatókönyvet és jól tud kamerakezeléssel is karaktereket ábrázolni. Technikailag kifogástalanok.

Ritkán csinál xar filmet.

Az hogy mi a jó filmjeiben az szubjektív. Nekem nagy bajaim vannak az Eredettel, az Interstellarral a Sötét lovaggal is de nem akarok kisregényt írni.

Két bajom szokott lenni:

-nem tud egy akciójelenetet normálisan felvenni. A sötét lovag kamionos jelenete pazar, de máskor nem az igazi. Túl van vágva és képes ide oda rángatni a kamerát. Lehet h ez nem teljesen az ő sara de Én ezt nem birom elviselni.

-a karaktereknek sokszor botegyszerű a szerepe és nem hat hitelesnek minden cselekedetük pl. Batman miért találja ki az utolsó 20 percben hogy Gotham lakosainak hite a fontos?

Emellett a Joker, Harvey Dent, Cobb, Sato karakterei remekül vannak megírva és eljátszva (Sato az félig meddig mert a színész igy ordizott pár pillanatban)

2021. máj. 18. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!