Az bosszúállók meg tudnák védeni a földet az első galaktikus birodalom inváziójától?
A bosszúállók már sikeresen elhárítottak egy-két inváziót,de a galaktikus birodalom inváziójával is meg tudnának bírkózni?
A galaktikus birodalom halálcsillag nélkül,de 40 ezer különböző típusú csillagromboló köztük 14 darab executor osztályú szuper csillagrombolóval illetve a teljes szárazföldi haderejével érkezne.
Az invázióban részt venne Dart Vader,Darth Sidious illetve Tarkin nagymoff is.
A föld védelmét a teljes bosszúállók csapat illetve a SHIELD és a föld teljes hadserege képviselné.
Ki nyerne?
Amúgy a hivatalos könyv szerint a csillagrombolókon található fegyverek ereje is hatalmas.
Egyetlen ágyúnak olyan ereje van mintha egy 4 megatonnás atomot robbantanának illetve ha a földet éri 10 erősségő földrengést okoz,és az ilyen kaliberű ágyúkból van vagy 10 az alap rombolón.
Szerintem ezt a vitát zárjuk le, úgysem jutunk egyről a kettőre. Úgyis az írókon múlna, hiszen ez a válasz leírta a lényeget:
"Ami az "elintézést" illeti, egy kölyök Jedi, egy akaratos hercegnő, egy galaktikus tolvaj, és egy szőrös Wuki, elég volt ahhoz, hogy néhány száz ellenállóval megsemmisítsék a birodalmat"
Ha ők legyőzték a birodalmat, akkor Thor egyedül is legyőzi.
Persze tudom, hogy nem tudná egyedül, de ez kizárólag az írókon múlna. A valódi képességekről/erőkről pedig vitázhatnánk itt évekig. Vannak itt akkora SW fanok, akik sosem engednék el, hogy a Birodalom nyerne és fordítva is. Csak az előbbi vérmesebben állítja...
Jó kérdés egyébként, én speciel imádom mindkét univerzumot (off: és nem lehet összehasonlítani őket, főleg nem eldönteni melyik a jobb) a marvelnél a képregényeket, a star wars esetében a köteteket, sorozatokat is szóval elfogult semmiképpen nem vagyok. A teljes birodalmi flotta kb 25 ezer csillagrombolót tett ki, nem 40-et, bár ez sem kis szám azért. Fentebb írta is valaki, hogy 2000 bevethető rohamosztagos van a hajókon, ami inkább 10 ezer, így kb 250 millió jön ki, ami soknak tűnik, de egy galaxis méretéhez képest elenyésző szám és ezek csak a hajókon szolgáló erők. A hősöket nem szeretném egyesével elemezni, mert aki ismeri a marvel univerzumot az pontosan tudja, hogy mire is képesek, a földi haderő meg csak hátráltatná is őket szerintem :D Alapvetően ki is lőhetünk néhány hőst szinte azonnal, ha csak az alap csapatot nézzük, ugyanis a földről bármennyire is szeretem őket, de egy Amerika kapitány vagy Vasember nem sokat érne és ne gondolja senki, hogy van erejük 25 ezerszer átszállni minden hajóra és megsemmisíteni a komplett legénységet önnönmagukban. Ugye ott van Carol és Thor, akik mondjuk az űrben is fel tudják venni velük a harcot, ám tudjuk azt is, hogy nem elpusztíthatatlanok és nem legyengíthetetlenek, biztos vagyok benne, hogy sorra tudnák megsemmisíteni a hajókat, de ha felsorakozna 25 ezer hajó lőtávolságra a földtől, akkor leszedhetnek percenként 100 rombolót is(amit még egy író sem merne szerintem bekockáztatni, olyan hihetetlen nehéz lenne), akkor is 4 órába tellene, mire végeznek minddel. Na már most 1 romboló is képes lenne a földdel egyenlővé tenni a földet(haha, fáradt éjszakai humor) akkor további 25 ezer nem is kérdés mire képes. És szerintem teljesen egyértelmű, hogy miért a Birodalom nyerne, hiszen a bosszúállók legnagyobb gyengesége pont az emberiség ebben az esetben, ugyanis mire mennének percenként akár EZER elpusztított hajóval is akár, ha egy-kettő orbitális bombázásba kezd és nem marad élet a földön. Sőt, a Birodalom talán veszteség nélkül is megadásra kényszeríthetné a csapatot ezáltal, elég csak néhány figyelmeztető lövés és nem kell Tony Starknak lenni, hogy kiszámold, hogy mennyi esélyed van 25 ezer rombolóval szemben és még sehol Vader vagy az Uralkodó :D ez egy viszonylag realista forgatókönyv volt, VISZONT ezután tuti jönne valami olyasmi csavar, hogy: "Ha nem tudjuk megvédeni a Földet, az ziher, hogy bosszút állunk!" szóval nem írnám én le a csapatot, lenne később meglepetés, de egy az egyben felállásban szemtől szemben esélyük sincsen hazai terepen sem a Bosszúállóknak, és aki úgy gondolja, hogy egy ekkora inváziós flottával elbírnak, az nagyon vakon jár.. és nem kell ehhez "akkora SW fannak" lenni, hogy az egyik csapatot győztesen hozza ki az ember, szimplán egy az egyik univerzum hadseregét kell összevetni, ahol a fény egyszercsak a semmibe ütközik stb egy olyannal, ahol néhány kővel szinte isteni hatalmat kapsz.. Jó poén és el lehet rajta gondolkodni, de ha elfogult az ember, akkor mindegy mit gondol a másik, mindegy mit diktál a "józan ész" úgy is az nyer, amelyiket jobban
szereti.
Én elfogadtam a 25-ös válaszát és áttettem a szavazatot. Bár érdekes, hogyha ennyire erősek, akkor hogyan tudták őket legyőzni és valódi szuperhősök ellen miért ennyire egyértelmű.
Persze az igaz, hogy ebben a kérdésben a legyőzés volt a lényeg, a SW univerzumában pedig uralkodni akartak, nen legyőzni. De a kettő nagyon közel van egymáshoz. Ha ezt nézzük, akkor nem kellett volna legyőzzék őket. :) De ez már mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!