Tudom, hogy nem mostani a Spartacus című sorozat csak érdekel a dolog. Nem tudom mennyire vagytok képben ezzel kapcsolatban. Sok kitalált karakter szerepel benne, főleg a mellékszereplők közül. De a főbb szereplők mint Spartacus, Crixus, Batiatus, Crassus, Oenomaus, Gannicus stb. tényleg léteztek régen. Ashur is egy eléggé fontos karakter a sorozatban és nagy szerepet játszott a történetben. Utána néztem de nem találtam egyértelmű forrást azzal kapcsolatban, hogy valóban létezett vagy csak kitalált szereplő.
Hogyne emlékeznék, kedvenc karakterem volt, meg amúgy is nem rég néztem újra a sorozatot. Fiktív karakter amúgy.
2021. febr. 21. 19:03
2/4 A kérdező kommentje:
Kösz a választ! Egyébként én is inkább ezt tartottam valószínűnek, mert nem találtam róla semmilyen forrást. Csak azért kérdeztem, mert elég jelentős szerepló volt a sorozatban.
2021. febr. 21. 19:12
3/4 anonim válasza:
Mekkora sorozat volt! Andy Whitfield-nyugodjék békében- valami olyat alakított, amit csak kevesen tudtak ebben a műfajban.
Ashur remek antagonista volt, lehet fiktív, de tuti létezett nem egy ilyen elvetemült anyaszomorító gazfickó, a gladiátorok között :D
2021. febr. 21. 19:31
4/4 anonim válasza:
Fiktív karakter volt, ha létezett volna, mi miatt lett volna belevésve a neve a történelembe? Meghát semmi infót nem találni róla. 3-as: Amúgy miért gazfickó? Ő is ugyanúgy rabszolgasorba került, mint a többi, próbált túlélni meg felemelkedni, ahogy tudott. Egyébként, semmi különösebben rosszat nem tett, ami miatt gonosznak tekinthető, a gazdája ügyeit rendezte, meg próbált pénzt keresni fogadásokkal( nyilván az volt a terve, hogy legyen azért pénze, miután szabad emberré válik). Talán azért gonosz, mert elárulta Spartacusékat? Nem volt köteles Spartacuséknak, egyébként pedig muszály volt Glavrus oldalára állnia, különben őt vádolják meg árulással.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!