Szerintetek egy 9 éves gyermek megnézheti az alábbi filmeket anélkül, hogy félelemei, rémálmai legyenek tőle, vagy még túl fiatal azokhoz és várjunk néhány évet?
Az alábbi filmeket szeretné megnézni, viszont nem tudom, hogy mennyire ajánlott neki, úgy hogy még mindössze 9 éves. Nem túl fiatal még? Mennyire számítanak szerintetek durvának ezek a filmek?
- Gyűrűk Ura (trilógia)
- King Kong (2005)
- A világok harca (2005)
Többekenek a korhatár besorolás nem jelent semmit.
Értem. Tehát te a 9 évesnek simán 12 és 16 karikás filmeket is ajánlasz.
Oké. Én nem. És ennek oka van. De te ezt mind tagadod. Hát legyen :)
De azért érdekes, hogy a LoTR csatajelenetei és orkjai 5 emberből 3-nak a "semmi, a nyugalom megzavarására alkalmas" kategória.
12.
Pont ezért írtam a Vadak urát. Ha az bejön neki, akkor a Gyűrűk ura is mehet.
Ez aztán az érv :) nem lettél tömeggyilkos.
Mintha minden tömeggyilkos filmet nézett volna 4 évesen.
Ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy van összefüggés a kettő között!
És le fogsz pontozni, mert rámutattam arra, hogy kamu az érvelésed.
Szóval az itt írogató szülők többségének a gyermeke, szinte azt néz amit akar. Néha nem is tudjuk mit?
Végül is, ez a legegyszerűbb.
Telefonon:
- Jössz lassan kisfiam? Filmet? Mit néznél? A dínósat , vagy a cápásat ?
-Már unod őket? Várj csak! Itt vannak valamilyen vicces filmek! Másnaposok? Ali G.? Trancsírák?
- Mi érdekelne? Aha! Várj, keresem!
-Itt is van! Kaptár? Jó scifi? Gabikának tetszett, jól van!
- Lehet én is megnézem, majd valamikor. No, le is töltöttem.
Jó szórakozást fiacskám.
- Még annyit, hogy mi volt a napköziben?
-Olvastátok a Vukot. Az jó! Szerintem is szomorú az eleje. Hát..., meghalnak a szülei, igen. Majdnem sírtál? Kis anyámasszonykatonája! Az csak mese!
- Jól van, itt vár a film, nézd csak nyugodtan, holnap úgyis szombat.
Szia,szia! Apának szót fogadni!
Sose bíztam másra, hogy milyen filmet nézzek. Mikor még nem volt internet, a fizikai tv magazinban elolvastam a kedvcsinálókat, majd később port.hu-n a filmek leírását.
Nehogy már valaki jobban el tudja dönteni, hogy én mit szeretek...
Anyám a 2001-es Múmia 2-től még mindig fél. Egy 12 karikás akció/kalandfilmtől.
Engem meg az ő török/spanyol szappanopera sorozataitól, vagy a Való Világtól már 10 évesen is az agyvérzés kerülgetett...
Ez a korcsoportajánlás csak AJÁNLÁS.
"Figyelem! Következő műsorunk megtekintése XY évek alulliak számára nem AJÁNLOTT."
Nem vagyunk egyformák.
Te netes tízen évesek szava alapján akarsz dönteni, fura egy felnőtt lehetsz :)
Tisztelt 17. és Kérdező !
17. ! Te a 7-8-9 éves korodról meséltél? A Star Warst 8-9 évesen láttam. Tetszett.
14-15 éves koromra már nagyon szerettem pl. a misztikus horrort, vagy a horror sci fit. Az A Dolog, Predator, Ragyogás. Mai napig kedvencek.
Ettől egy egész iskolányi gyerek parázott vagy 3 napig, én sem nagyon aludtam azon az éjjelen. 10-11éves lehettem, nyolcvanas évek közepe.A tv-ben néhány western, néhány bűnügyi sorozat, háborús film. A nyugati adókon láttam néhány "keményebb" filmet
Aztán egy elmaradt műsort(talán meccset) helyettesítettek ezzel:
Nevetséges, de így volt.
Nótákat hallgattam a Petőfin majdnem reggelig, csak hogy űzzem fejemből a "gonoszt"! :D
Valóban nem lesz senki(egy két kivételtől eltekintve) filmektől tömeggyilkos, de álmatlan, félős éjszakái igen. Akár hosszabb időre is.
Mind a három lekérdezett film tartalmaz olyan jeleneteket, ami okozhat ilyet. Nem feltétlenül, de megeshet! Ebben nem hiszem, hogy lehet vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!