Marvel kapitány miért volt fiatal a végjátékban?
Ugye amikor ő volt kb 25 éves akkor jártunk kb 1980 körül. Aztán eltelt kb 40 év és ő amikoro felbukkant a végjatékban egy percet se öregedett. Míg e közben a legjobb barátnőjének lánya meg teljesen felnőtt (lásd WandaVision)
Akkor ez most hogy van?
A film amúgy 1995-ben játszódik, nem 1980-ban.
De nem is ez a fontos, hanem hogy egyrészt ahogy az egyes írja, valószínűleg az öregedését is meggátolta hogy a Végtelen kőtől kapott erőt, másrészt azt se felejtsük hogy a Marvel kapitány film végén elmegy az univerzum más pontjaira segíteni a skrulloknak és csak a csettintés után tér vissza a Földre. A galaxis más pontjain pedig máshogy telik az idő, erről amúgy van egy jó (és elvileg hiteles) film, a Csillagok között.
Szóval lehet hogy míg a Földön eltelt 30 év, neki az 6 hónap volt. A Thor Ragnarökben is látunk ilyesmit, amikor a Sakaarra kerül Thor meg Loki, ott is pár nap nekik ami másutt évek.
Amúgy érdekesség, hogy a Végjáték jeleneteit Brie Larsonnal elvileg hamarabb vették fel mint a Marvel kapitány jeleneteit. Nem tudom már hol olvastam. Mondjuk rövid hajjal is szexi... :)
A Csillagok közöttben akkor telt nekik máshogy az idő, mikor egy feketelyuk közelében voltak. (A feketelyuk gravitációja miatt) Viszont nem hinném, hogy ez a Marvel Kapitány által meglátogatott bolygókra érvényes.
Az ikerparadoxon már valószínűbb ok. (Végülis elég sokat utazott, írdatlan sebességgel a bolygók közt)
Köszönöm a választ!
A csillagok közzöttet egyébként már láttam és hírtelen nem is ugrott be h ezért nem öregedett Carol
A gyermekkor vége minisorozatban van egy egész jó példa az ikerparadoxonra.
Az overlordok bolygólya kb 40 fényévre van a Földről. Az űrhajóik közel fénysebességgel haladnak. Szóval egy oda-vissza út a bolygókon élőknek 80 év, de az űrhajón levőknek csak pár hónap.
Szóval amígy Marvel kapitány elment az egyik bolygóról a másikra az a földieknek pár év lehetett, de neki csak pár nap. Így meg könnyen összejön a fiatalsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!