Melyek a legjobb ázsiai horror filmek?
Ebola syndrome
Red to kill
Untold story
Dr. Lamb
Ichi the killer
Van héhány kedvencem, melyeket felsoroltak már. Viszont egy hatalmas japán horror ász kimaradt: az első ismertebb Kör változat, az 1998-as. (Ringu 1.) Jobb, mint az amerikai remake.
(Ténylegesen, úgy rémlik, volt egy még korábbi verzió, egy tévéfilmes, amit asszem láttam is, de nem volt olyan ütős, bár az is egész jó.)
(Ha thrillert is írhatok, akkor a délkoreai Oldboy is egy zseni alkotás, meg a japán Kokuhaku, 2010-ből.)
# 5 Meg sem lepődöm, hogy az eredeti jobb mint az amerikai remake. A Ju on (A harag) is sokkal jobb szerintem mint az amerikai remake, az Átok.
Egyébként rákerestem a felsorolt filmekre, és több nem is a horror kategóriában van. :D
Számomra ezek:
Ring, azaz A kör (egyértelműen kenterbe veri a béna amerikai verziót)
Az erdő foglyai (dél-koreai)
A két nővér (dél-koreai)
Cinderella (dél-koreai)
Coming Soon (thaiföldi)
5-ös, igen, a Ring c. horrorból van egy 11 epizódos, 1998-as sorozat is Ring Saishusho címmel. De ahhoz magyar felirat, vagy szinkron nincs + eléggé eltér a filmtől. De nekem az is nagyon tetszett.
Kokuhaku
Egy gyilkos emlekei
Eerie
A szekreny
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!