Mik a legjobb ázsiai filmek? Többi lent
- Japán, kínai vagy koreai legyen
- Legyen hozzá minimum magyar felirat
- Akciófilm legyen (lehetőleg)
- A főszereplő karddal harcoljon!
- Ne fekete - fehér legyen
Válaszokat előre is köszönöm!
A sógun árnyéka
Rurouni Kenshin Live Action 1-3
Az alkonyat harcosa
Rejtett penge
13 bérgyilkos
Köszönöm, ezek közül csak egyett láttam! (Rurouni Kenshin 1-3,a mangát imádtam, a filmet is)
Köszi!
Kína (és Hongkong, Tajvan):
Long Men Ke Zhan
Egy csipetnyi zen
Részeges karatemester 2
Tigris és sárkány
Japán:
Káosz
A vadon hercegnője
Musa (2001) - [link]
Zatôichi (2003) - [link]
Ying xiong (2002) - [link]
Wo hu cang long (2000) - [link]
Shinobi (2005) - [link]
Mongol (2007) - [link]
Yip man-ben vannak kardos jelenetek de alapvetően nem ez a lényege, ám nagyon szép valamennyi feldolgozása.
Zsé kategóriában egyértelműen Azumi a menő!
az azumit én nem mondanám zs-nek.
elég jól össze van rakva,nem is spóroltak rajta.
az időnként viccesen túlzó látványvilág meg a képregény alapnak köszönhető.
ebben a műfajban a zs azok a 80as évekbeli hong kongi ninjás,meg kínaiak által játszott szamurájos?,meg shaolin kolostoros filmek.
meg végülis szinte az összes kínai harcművész film zs.
talán bruce lee filmjei nem,mert ő elég jól tudta ábrázolni a harc közbeni drámát 1-2 filmjében,de az alapok ott is zs kategóriák.
Azumit vessed össze a 2003as Zatôichivel. Ugyan akkor készültek. Szerinted nincs minőségbeli és értékbeli különbség a kettő között?
Kurosawa szamuráj filmjei nagyon messze vannak a zs kategóriától, csak azok ki lettek zárva.
de van,viszont ettől nem lesz még zs az azumi.
mert a zs azt jelenti,hogy minimális a költségvetés,gagyi a díszlet és a kosztüm,nevetségesen rossz a forgatókönyv,ultra gagyi a harc koreográfia.
pont olyan mint a kínai shaolinos filmek,a vicces parókákkal,az elnagyolt gesztikulációkkal,meg a darabolt vívásokkal,bunyókkal nyögésekkel,ruha suhogással.
szóval az azumi inkább egy b film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!