Csak nekem tűnik úgy hogy 20-25 évvel ezelőtt sokkal szórakoztatóbb és elgondolkodtatóbb filmek jelentek meg mint manapság?
Tizenötöske! A fellengzős, tenyérbe mászós stílust tudnád a szüleiddel való beszélgetésre tartogatni?
Szerinted taxisofőr egy hulladék film lett, aminek az aktualizálása szintén hulladék? Mert ezt mondod.
"Az ugye fel sem tűnik, hogy a Joker csak egy ócska másolat, ezerszer ellőtték már ezt a témát, pl Taxisofőr! tehát nem tapintott rá semmire, csak újrázta!"
Már meg se merem kérdezni mi a véleményed Tarantino filmjeiről. Ő is kölcsönzött sok mindent az övéinél sokkal régebbi filmekből.
Nem nekem szólt, de szerintem Tarantinot nem kéne idekeverni. Ő valóban sokat kölcsönöz más filmekből, de ő az átvett elemeket a Jokerrel szemben egyedi módon értelmezi újra posztmodern kontextusban. Todd Phillips viszont csak simán újraforgatta a Taxisofőrt.
Taxisofőr járt terápiára? Volt metró jelent benne? Benne volt a népfelkelés és az, hogy nem csak egy ember szenved a kapitalizmus okozta depressziótól?
Ha igen, szívesen újra nézem. Nagyon rég láttam, nem rémlenek ezek a jelenetek.
Az Avatar meg nem a Farkasokkal táncolónak a másolata, elvégre abban nem repkednek földönkívüli pterosaurusokon. /s
Az első kettő tulajdonképpen teljesen jelentéktelen (amúgy a metrós jelenetre meg ott van a bolti jelenet ami dramaturgiailag ugyanazt a funkciót tölti be), a harmadikat meg csak simán beledobták a filmbe, de hogy valójában az égvilágon nem akartak (vagy inkább nem tudtak) komoly, elmélyült társadalomkritikát megfogalmazni az eléggé nyilvánvaló, különben nem lenne annyira egyszerű a világképe, hogy a "gazdagok rosszak, a szegények jók". Ami meg azért szomorú, mert így elpocsékoltak egy kiváló alakítást és egy kiváló zeneszerzőt egy magát alaptalanul komolyan vevő pszeudo-művészfilmre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!