Szerintetek melyek a legjobb koreai filmek?
Egyértelműen az utóbbi időkből az Élősködők.
De nagyon jó Dél-koreia film (gondolom erre gondoltál, nem észak koreai mozikra) a:
Gwoemul,
Gonjiam,
Doll master,
Piper,
Killer Toon,
Red Shoes (az egyik legjobb koreai horror)
Sokaknak tetszik a train to busan, de az elég lerágott csont kommersz zombis.
Az élősködők végtelenül tul van hypeolva! Lehet a koreai élet kultúrában ez egy nagyon egyedi film és a keket ázsiai kultúrában
De itt Európában és Amerikában ez egy annyira megszokott dolog a való életben is hogy már a filmes világ nem alkalmazza de még anno a 80-90-es filmekben benne volt és még a 2000-es filmekben is…
Sőt van 1-2 úgymond újkori (2010+os)
A hype akkora a film iránt hogy csak na persze a koreai kultúrának ez egy gyöngy mert nem szokvány
De világ színvonalon nagyon közönséges emiatt is nem érdemelte volna meg az oscart
Miss Granny
Az erdő foglyai
Cinderella (horor)
A farkasfiú
Please, Teach Me English
Lovely Rivals
100 Days with Mr. Arrogant
Seducing Mr. Perfect
Naked Kitchen
Don't Believe in Her
Classic
Az Élősködők azok körében valóban túl van hypeolva, akiknek ez volt az távol-keleti filmjük, de amúgy kiváló filmről van szó, mégha nem is feltétlenül a cúcspontja a dél-koreai újhullámnak. Az Oscarja meg szerintem a legmegérdemeltebb az elmúlt évekből, persze Scorsese, Tarantino és Baumbach is zseniális filmet tett le az asztalra 2019-ben.
Most veszem észre, hogy bakiztam egyet. Javítom:
Az Élősködők azok körében valóban túl van hypeolva, akiknek ez volt az első* távol-keleti filmjük, de amúgy kiváló filmről van szó, mégha nem is feltétlenül a cúcspontja a dél-koreai újhullámnak. Az Oscarja meg szerintem a legmegérdemeltebb az elmúlt évekből, persze Scorsese, Tarantino és Baumbach is zseniális filmet tett le az asztalra 2019-ben.
Az oscart szerintem nem érdemelte ki és kiválónak sem mondanám legalábbis nem nyugati szemmel és az már vicc hogy szinte minden egyes koreai filmben van egy szinte tényleges szex jelenet ahol a szereplok szoszerint izgatják egymást szexuálisan… ettől csak még elcsépeltebb lesz (mert tény szinte minden egyes filmben benne van ami nem gyerekeknek készült…
Az élősködők kb a keleti fekete párduc! Végletekig felszínes elcsépelt rangon aluli (ettől függetlenül mint szuperhős film jó volt de mint csak szuperhős film! De mint film a fele hype-ot sem érdemelte meg csak azert mert fekete volt a színész gárda és be szólogatnak a fehéreknek hogy rabszolga tartó... mert ez a cool de inkabb magyaros verzióval…)
8-as mi az hogy hozzá értő? ":D mint mindenki az anonim oldalakon mindenhez? ":DDD
de ennyi erővel én is hozzáértő vagyok a film zavaros nem találja önmagát penge élen akar táncolni a humor és a komor valóság avagy filmes klisék közt amikor hátra felé lassítva sétálnak a robbanásnál...
erőltetett szex jelenet ami már kötelező koreai filmeknél ami semmit sem tesz hozzá csupán pofon a szarnak...
társadalmilag abszolút nem helytálló nyugaton viszont alap fogalom az élősködés... ahogy mondtam a keleti fekete párduc
de akkor már itt van egy sokkal jobb film ami szinte ugyan arról szol csak meg találta az identitását... Á bras ouverts avagy romazuri szinte ugyan az a koncepció nem akarja meghazudtolni a valóságot megtalálta az identitását és a dolgok természetesen folynak nem pedig kötelező tényleges szex jelenettel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!