Harry Potter rajongók! Nem érzitek, hogy a film-feldolgozások egy része eléggé össze lett csapva ?
Még talán az első 3 rész lett viszonylag könyvhű, de szerintem a 4,5,6 ebből a szempontból borzalmas lett, egy csomó fontos elemet kihagytak a filmekből.
A 4-5-6 részeknek eleve hosszabbnak kellett volna lennie, vagy dupla részesre megcsinálni.
Vagy ha nem is 2 részesre, szerintem a 4-5-6.részt legalább 3 óra hosszúra kellett volna megcsinálni mindegyiket.
A 7.-nél jó pont, hogy 2 részes lett.
Abszolút egyetértek. A film fontos részeket kihagy. A motiváció sokszor erthetetlen a könyv ismerete nélkül. De a film reklám és pénzbevétel és franchise része. Nem. Arra szolgál, hogy a 600 oldal meg legyen filmesítve. Inkább arra, hogy vizuálisan ábrázolja azt a történtet, amit már ismer az, aki a könyvet olvasta.
Én konkrétan nézhetetlennek tartom az első két részt, annyira bosszantóak a kihagyott részek. De nem vagyunk egyformák.
A vizuális effektek és a helyszín elképesztően van ábrázolva. Aki nem járta a világot, annak ez hatalmas élmény és sokat ad a történethez.
Az apró részletek jól ki vannak dolgozva a díszletekben, kosztümökben is.
Bár én jobb szeretem magam elképzelni ezeket, a kérdés nem csak rólam szól. Van, akinek pont az ad élményt, hogy látja, majd abban képzeli el a történetet.
Bakikat keresni valamiért élvezet, de keveset lehet hallani a görög, egyiptomi, germán mitológia összefüggéseiről, a pszichológiai összetettségről, a történelemre utaló jelenetekről.
Ezeket a film nem adja meg. A könyv igen.
A film inkább arra jó, hogy nosztalgiát nyújt.
Ha ez zavar, inkább olvassad újra, mintsem nézzed. :)
Akik meg a filmet szeretik jobban, nézzék a filmet :)
Mindenkinek nem lehet megfelelni, de HP-nál szélesebb körben nem sok történt terjedt el, aminek ekkora a terjedelem.
A legjobb az első három rész, valamint az utolsó két rész, a 7/1 és 7/2.
A 4-5-6 lehetett volna jobb is, a 6. részt lett a legrosszabb. Kevesebb love story kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!