Harry Potter, Gyűrűk ura, Vaják vagy Trónok harca?
Ezek közül kezdésnek talán egyiket sem. (Igaz, én a Trónok harcával kezdtem, aztán Gyűrűk ura, Vaják és Harry Potter.)
A Harry Potter ya, a fiatal korosztálynak szól és ez az első pár könyvön nagyon érződik. Ha idősebb vagy, akkor nem biztos, hogy ez a jó beugró.
A Tűz és Jég dala nagyon hosszú és még be sincs fejezve.
A Vaják az elején a novella formátum miatt nagyon darabos, de megint ez legalább hét könyv.
A Gyűrűk ura meg nekem az elején a mély víz volt, a nyelvezete miatt.
De ha nagyon választani kell, akkor inkább Gyűrűk ura.
Én a helyedben valami könnyen olvashatóval nyitnék, ami nem túl hosszú. Mondjuk ilyet találni lehetetlen, mert már mindent trilógiaként akarnak kiadni. Esetleg Brandon Sanderson: Ködszerzet trilógiája jobb kezdésnek.
A Harry Potter nem YA. Hanem Middle Grade. Gyerekkönyv az eleje és ifjúsági a vége - a közönségével együtt nőtt.
Amúgy kezdésnek nagyon jó könyv.
3. De ya.
Nekem pl. egyáltalán nem volt jó kezdésnek és sokáig elvette a kedvem a műfajtól, mert azt hittem, hogy mind ilyen.
kukazd inkabb a tronok harcat...
Rengeteg nagyon jo regi fantasy van.
1.
Gyuruk Ura termeszetesen egy osmu, alapmu, .
hozzatartozik az alapmuveltseghez, aki nem olvasta el (meg tobbi Tollkín muvet) az nem is ember
2.
Vajak jo
3.
HP jo
tronok harcat meg akkor olvasd ha szenvedninakarsz fizikailag
A Vajákról nem tudok nyilatkozni.
A gyűrűk ura nagyon vontatottan indul, az első 100-200 oldal kínszenvedés.
A trónok harca minden erénye ellenére alaposan túl van írva, feleilyen hosszúnak kellene lennie.
A Harry Potter viszont könnyű, lehet vele haladni, pörögnek az események, és mégis megteremt egy teljes, koherens világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!