Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potter, Gyűrűk ura,...

Harry Potter, Gyűrűk ura, Vaják vagy Trónok harca?

Figyelt kérdés
Kezdő Fantasy olvasóknak melyiket ajánljátok, kommentet is kérek hogy miért azt ajánljátok

2020. dec. 31. 20:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
Trónok Harca is könnyen olvasható, a " túlírás " meg olyan dolog, hogy ez az író stílusa, nem baj hogy úgymond jobban belemegy a részletekbe.
2021. jan. 1. 04:59
 12/20 anonim ***** válasza:
98%

Olvasd a Káosz szavát, és folytatásait!

Nagyon jó!

2021. jan. 1. 14:09
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

A Gyűrűk ura olvasva inkább szépirodalom, semmint fantasy, kissé nehézkes, lassan indul be, mire beindul az olvasó pont meg is unja a megyéből való kijutást :) A Hobbit viszont nem rossz kezdésnek.

Harry Potter nagyon olvasmányos, könnyed, nem fut 30 szálon, az első szótól az utolsóig felépül a sztori.

Trónok harca jó, bár előbb láttam mint olvastam. A könyv nekem kissé kusza lett volna, ha nem látom előbb a sorozatot, több szálon fut, sok benne a nagyon hasonló név, pl Jory, Joren, Jorah, de alapjában véve imádom.

Most a Vajákat olvasom, /Vajákot-kissé zavar, amikor egy szó többes számként hat de nem az :D) eddig nagyon tetszik, de ahogy előttem is írták, eleinte zavaró ez a sok novellás ide-oda ugrálás. A sorozatot abból viszont nem láttam.

2021. jan. 1. 19:15
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

Hobbit és Gyűrűk Ura világa zseniális. A táj és fajok leírása és kultúra bemutatása olyan világba repített engem, amiben jó volt álmodozni és fan fictioneket írni. A történet egysiku, rossz ponyva, unalmas, kiszámítható és tele van isteni közbeavatkozással. Ahhoz képest, hogy milyen magas szintű lények vannak benne, logikátlan egyes jelenetek kimenete. A hobbit meg szörnyen egydimenziós. Abban még jellem fejlődés sincs. :(

De ha nem zavar, hogy mi a történt, a világ, amit Tolkien létre hozott olyan élményt tud nyújtani, amiben barangolni jó. A film belőle egy akció-kaland film. A könyv meg igazi fantasy. Nagyon elüt a kettő.

HP jól össze van rakva, izgalmas, olvasmányos. Kortalan a célcsoport. Tele van szimbólumokkal, más művekre, történelemre való utalásokkal a pszichológiai vizsgálata is külön élmény. A filmek valami félelmetesen alacsony színvonalúak lettek számomra. A logikát és a lélek és a szellemi fejlődés és küzdelem lényegét hagyták ki, amitől sok jelenet értelmét veszti és üres. Kár érte, mert vizuálisan lenyűgözött.

Vaják első könyv jópofa átirata több, híres mesének. Utána egy gyilkolós, harcos, kalandos dolog. Némi varázslat van benne, de a világa elég egyszerű és a nyelvezet nem kicsit szókimondó. Úgy is irthatnám, hogy feleslegesen ocsmány. De a történet izgalmas. Ajánlok mellé egy two steps from hell zenei válogatás és még nagyobb élmény lesz olvasni. Erősen 16++!

Trónok harca világa és szereplők motivációi és a történet sokkal jobb, mint filmeken. Ugyanakkor a fordulatok erőltetettek és egy idő után kiszamíthatóak volt számomra. Egy igazi politikai hétköznapi élményt nyújt. Sokkal inkább politika, mintsem fantasy. A cici, a kard és a sárkány csak dísz. Arra készülj fel, hogy ezt nehéz lerakni, mert olvastatja magát!

Narnia is ide jöhet mint fantasy. Ennek a világa szépen le van írva. A történet gyerekes, de olvasmányos, ellenben nincs nagyon egyedi erkölcsi mondanivalója, ezért 1x olvasható.

A kajak és Mágus könyvek fantasy világa kiemelkedő és izgalmas.

2021. jan. 1. 20:43
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
StarWars könyvek is fantasy. Elég sok rajongója van.
2021. jan. 2. 20:07
 16/20 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, hány éves vagy, de engem 18 évesen is megfogott a Harry Potter. Az előttem lévők már írták, hogy az elején sajnos eléggé gyerekes, de végülis hatalmas élmény lesz. Szerintem ebben az esetben a könyvek mérföldekkel jobbak a filmeknél.

Ha az életkorod megengedi, szerintem a HP-val kezd.

Ezen kívül én kiolvastsam a Tűz és Jég dalá-t, de azt inkább kicsit később ajánlanám elkezdeni, hiszen még nincs vége, de talán a kövi rész hamarosan megjelenik.

A Vaják-ot most kezdtem el és szerintem ezt későbbre kéne hagyni, hiszen a felépítése elég bonyolult.

Ha esetleg a képernyős változatokra is kíváncsi vagy:

Harry Potter- előbb a könyvek (A könyvek részletességge miatt könnyebb megérteni a filmeket. Bár én fordítva csináltam és így is nagy élmény.)

Trónok harca- szerintem mindegy, de talán a sorozat előbb (A könyv másabb és több a főszereplői szál is.)

Gyűrűk ura- még csak a filmeket láttam, szóval nem tudok nyilatkozni

Vaják- én a sorozattal kezdtem, de nem tudom, hogy lett volna jobb

2021. jan. 2. 20:30
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

Én 28 évesen ismertem meg a Harry Potter könyveket. Azóta többször olvastam legutóbb augusztusban.

A kvidicses részeket megjelöltem, azokat lapozó, mert az idegesít :) de a többi része nagyon tetszik.

2021. jan. 2. 22:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én vagy a Harry Pottert, vagy a Hobbitot javaslom kezdésnek.

Kérdező, egyébként hány éves vagy?

2021. jan. 5. 23:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Harry Potter
2021. febr. 11. 09:03
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A Harry Pottert mondanám. Az első egy, max. két, három könyv még egy kicsit unalmas lehet a 14 év felettieknek, de onnantól, hogy ****SPOILER****: megjelennek a Dementorok, és Voldemort is visszatér ****SOILER VÉGE**** már beindul a történet, és abszolúte való az idősebb korosztálynak is. Szerintem a 10/11/12 éves kor teljesen megfelelő az elkezdéséhez, és akkor, ha egy kicsit vársz a részek között, vagy lassan olvasol, együtt nőhetsz fel a könyvvel.

De ha erről már lecsúsztál, az sem gond, mert mondom, 30 évesen is nagyon élvezetes olvasmány lehet, csak akkor, arra figyelj, hogy ha egy kicsit unnád az elején, akkor ne rakd le, mert lesz ez még jobb is.

Ó, és mielőtt elfelejtem : A KÖNYVET OLVASD EL A FILMEK MEGNÉZÉSE ELŐTT!!!

Nem azt mondom, hogy azokat ne nézd meg, de csak a könyvek elolvasása után. Így sokkal jobb, és teljesebb lesz az élmény, sokkal inkább érteni fogd, és meglátod, hogy a könyvek sokkal jobban sikerültek. (Bocsi Warner Bros., de így gondolom)

2021. febr. 11. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!