Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Kdrama kedvelők! Melyik...

Kdrama kedvelők! Melyik koreai sorozat/dráma tetszett nektek legjobban, és miért?

Figyelt kérdés

2020. dec. 16. 13:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

The tale of the nine-tailed: éppen ma fejeztem be, hát imádtam. 3 és fél nap alatt végeztem vele. Mindenkinek tudom ajánlani, csodás sorozat!

Kill me heal me: nem mondom, hogy faltam a részeket, de zseniális volt. Akár a történet, a karakterek, a színészi játék??? 10*/10* minden túlzás nélkül. Ji Soo zseniálisat hozott ebben

Flower of evil / Lawless Lawyer - két Lee Joongi sorozat. Imádtam mindkettőt. Nem szeretnék regényt írni, ezért csak ennyit írok róluk :D

It's okay to not be okay: Seo Yeji eddig is kedvenc színésznőm volt, hát most még jobban megszerettem! Az üzenete is csodás.

The good detective / Rugal: két elég alulértékelt drama, de én imadtam mindkettőt.

Kicsit túlhaladtam a kedvenceken, sajnos túl sok van :D

2020. dec. 28. 23:44
 12/18 anonim válasza:

Rengeteg doramát megnéztem, ebből elég sok nyerte el tetszésemet, de amelyekre most is emlékszem, amelyek kisebb-nagyobb nyomot hagytak bennem, azok (a teljesség ígénye nélkül) az alábbiak:

A palota ékköve (Dae Jang Geum) - mert ez volt az első emlékezetes dél koreai sorozat ami nagyon megfogott, alapmű!

Saimdang, Light's Diary - nyílván I Jonge színésznő miatt kezdtem el nézni, de mindenkinek jó szívvek ajánlom - a modernkori és történelmi szál összefonódása lenyűgöző benne.

Moon Lovers - szintén szívmelengető időutazós sztori.

Crash Landing on you - látom sokak nagy kedvece - nem csodálom, hiszen Son Ye-Jin és Hyun Bin fantasztikus színészek!

Nagyon cuki páros a való életben is és természetesen hitelesek a filmvásznon is.

Memories of the Alhambra - nem csak online gamereknek ;-)!

Mert nagyon ötletes és egyedi történet!

Legend Of The Blue Sea - mert aranyos, nagyon vicces és megható!

Do You Like Brahms? - kissé komor hangulatú Noona Romance (idősebb nő/fiatalabb férfi kapcsolat), mégis szinte folyamatosan hullámzó érzelmi tengerben éreztem magam közben.

Personal Taste - szintén Son Ye-Jin -el, egyszerűen imádom, mert nagyon tehetséges színésznő.

(Elég gyakran játszik Noona Romance -ekben.)

I Am Not A Robot - könnyed, aranyos romantikus sorozat.

Története: gyógyító szerelem, mesterséges intelligenciának álcázva.

Empress Ki - egyik legjobb történelmi dorama, szintén alapmű!

Angel's Last Mission: Love - nagyon megfogott, lebilincselő, megható sorozat!

Gumiho - egyik legjobb időutazós, fantasztikus-romantikus sorozat!

Tale Of The Nine Taled - Gumiho-hoz hasonló, nagyon tetszett a karakterek folyamatosan fejlődő és változó jellemábrázolásai.

My Shy Boss - imádtam! Könnyed, vicces, mégis friss és lebilincselő, aranyos sorozat!

Hotel Del Luna - időutazós, romantikus, néha majdnem horror finomvegyes, nekem tetszett!

Love Alarm - könnyed kis romantikus sorozat, mégis nagyon egyedi!

Kár lett volna kihagyni.

2021. jan. 17. 12:32
 13/18 anonim válasza:

#12 kimaradt pár kedvenc:

Black - Mert a Kaszás és egy szellemeket látó lány szerelmi története nem lehet unalmas és hétköznapi.

Along With The Gods - ez valójába egy 2 részes fantasztikus film, de szerintem szenzációs!

King's Daughter, Soo Baek Hyang - kosztümös történelmi, lebilincselő!

Gu-Am Heo Jun - történelmi alapmű, igaz történet alapján, Korea egyik legkíválóbb orvosáról.

Jang Yeong-Sil - szintén történelmi alapmű, egyik legnagyobb csoszoni tudós-, feltaláló- és csillagászról.

2021. jan. 17. 13:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Extracurricular
2021. jan. 17. 14:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Kill me heal me, óriásit alakított benne a fickó.

Mr Queen, ez nemrég fejeződött be, egyik kedvenc sorozatom lett. :)

2021. febr. 24. 20:53
 16/18 anonim ***** válasza:
a Kill me heal me főszereplője valóban zseniális volt! 😍
2021. febr. 24. 21:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Kill me, heal me főszereplője tényleg nagyon jó volt. :) Sokoldalú színész.

Mr Queen kedvenc nálam is :) - iszonyat vicces. Egy sorozaton nem nevettem még ennyit és egy sorozatot se vártam még hetente ennyire. :)

Goblin - végigdaráltam pár nap alatt, szerelmi szálak aranyosak, bromance szál iszonyat vicces, a zenéi is jók

Korean Odyssey - a történet tetszik, odavagyok a fantasyért, a színészek nagyon jók, még a mellékszereplők szálai is tetszenek. (apa fia szál) A főszereplőtől, Lee Seung Gi-től kedvencem még a King2Hearts. (fiktív történet egy észak-koreai katonanő és egy dél-koreai herceg között, szeretem az erős női karaktereket)

What's wrong with Secretary Kim - aranyos történet, szeretem ezt a színésznőt (Park Min Young), másik drámáját a Healer-t is ajánlom.

Love in the Moonlight - ismét valami ami vicces. :) Aranyos szerelmi történet egy herceg és egy magát eunuchnak kiadó lány között. Park Bogumtól még a Hello Monstert/I remember you -t ajánlom. Thriller. Nagyon jó. A testvérek szála nagyon megfogott. Na, abban is voltak jó színészi alakítások, D.O.-t ott láttam először drámában, de lenyűgözött.

Még az Angry Mom - ot is szerettem. - iskolai bántalmazás téma. Édesanya utánajár ki bántja a lányát. Erős női karakter.

2021. márc. 2. 04:33
 18/18 anonim ***** válasza:

Olyankor tudom, hogy egy nagyon jó sorozatról van szó, ha sírok rajta és érzelmileg felkavar jó és rossz értelemben is. Kdramák által sok mellékszereplőt képes vagyok megkedvelni, majdnem annyira, mint a főszereplőket.

Az első kdrámám, amit mai napig nem bánok bevallani; az a Kill me Heal me. Zseniális a férfi főszereplő. Az összes DID alterjeihez kötődtem. Tényleg olyanok, mintha valódi személyiségek/különálló egyedi lelkek lettek volna. A történet és annak múltjának kibontakozásáról meg ne is beszéljünk. 10/10.

A másik kdrama: Are you human too?

Ha szereted a humanoid robotokat és azok fejlődését és működését (persze ez mind fikció, nem tudomány alapján készült), akkor ne késlekedj. Ja, ami fontos és pont ezért még jobban megszerettem ezt a sorozatot, hogy nincs benne semmi ijesztő dolog. Nem arra van kiélezve, hogy a robotok csakis rosszat akarnak az emberiségnek, ahogyan a nyugati filmek vetítik le.

Jelenleg most nézem a Scarlet heart ryeot. Szeretem a történelmi dolgokat kdrámával tanulni.

Ami tervben van a közeljövőben a Last Angel Mission.

2021. márc. 18. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!