Kdrama kedvelők! Melyik koreai sorozat/dráma tetszett nektek legjobban, és miért?
The tale of the nine-tailed: éppen ma fejeztem be, hát imádtam. 3 és fél nap alatt végeztem vele. Mindenkinek tudom ajánlani, csodás sorozat!
Kill me heal me: nem mondom, hogy faltam a részeket, de zseniális volt. Akár a történet, a karakterek, a színészi játék??? 10*/10* minden túlzás nélkül. Ji Soo zseniálisat hozott ebben
Flower of evil / Lawless Lawyer - két Lee Joongi sorozat. Imádtam mindkettőt. Nem szeretnék regényt írni, ezért csak ennyit írok róluk :D
It's okay to not be okay: Seo Yeji eddig is kedvenc színésznőm volt, hát most még jobban megszerettem! Az üzenete is csodás.
The good detective / Rugal: két elég alulértékelt drama, de én imadtam mindkettőt.
Kicsit túlhaladtam a kedvenceken, sajnos túl sok van :D
Rengeteg doramát megnéztem, ebből elég sok nyerte el tetszésemet, de amelyekre most is emlékszem, amelyek kisebb-nagyobb nyomot hagytak bennem, azok (a teljesség ígénye nélkül) az alábbiak:
A palota ékköve (Dae Jang Geum) - mert ez volt az első emlékezetes dél koreai sorozat ami nagyon megfogott, alapmű!
Saimdang, Light's Diary - nyílván I Jonge színésznő miatt kezdtem el nézni, de mindenkinek jó szívvek ajánlom - a modernkori és történelmi szál összefonódása lenyűgöző benne.
Moon Lovers - szintén szívmelengető időutazós sztori.
Crash Landing on you - látom sokak nagy kedvece - nem csodálom, hiszen Son Ye-Jin és Hyun Bin fantasztikus színészek!
Nagyon cuki páros a való életben is és természetesen hitelesek a filmvásznon is.
Memories of the Alhambra - nem csak online gamereknek ;-)!
Mert nagyon ötletes és egyedi történet!
Legend Of The Blue Sea - mert aranyos, nagyon vicces és megható!
Do You Like Brahms? - kissé komor hangulatú Noona Romance (idősebb nő/fiatalabb férfi kapcsolat), mégis szinte folyamatosan hullámzó érzelmi tengerben éreztem magam közben.
Personal Taste - szintén Son Ye-Jin -el, egyszerűen imádom, mert nagyon tehetséges színésznő.
(Elég gyakran játszik Noona Romance -ekben.)
I Am Not A Robot - könnyed, aranyos romantikus sorozat.
Története: gyógyító szerelem, mesterséges intelligenciának álcázva.
Empress Ki - egyik legjobb történelmi dorama, szintén alapmű!
Angel's Last Mission: Love - nagyon megfogott, lebilincselő, megható sorozat!
Gumiho - egyik legjobb időutazós, fantasztikus-romantikus sorozat!
Tale Of The Nine Taled - Gumiho-hoz hasonló, nagyon tetszett a karakterek folyamatosan fejlődő és változó jellemábrázolásai.
My Shy Boss - imádtam! Könnyed, vicces, mégis friss és lebilincselő, aranyos sorozat!
Hotel Del Luna - időutazós, romantikus, néha majdnem horror finomvegyes, nekem tetszett!
Love Alarm - könnyed kis romantikus sorozat, mégis nagyon egyedi!
Kár lett volna kihagyni.
#12 kimaradt pár kedvenc:
Black - Mert a Kaszás és egy szellemeket látó lány szerelmi története nem lehet unalmas és hétköznapi.
Along With The Gods - ez valójába egy 2 részes fantasztikus film, de szerintem szenzációs!
King's Daughter, Soo Baek Hyang - kosztümös történelmi, lebilincselő!
Gu-Am Heo Jun - történelmi alapmű, igaz történet alapján, Korea egyik legkíválóbb orvosáról.
Jang Yeong-Sil - szintén történelmi alapmű, egyik legnagyobb csoszoni tudós-, feltaláló- és csillagászról.
Kill me heal me, óriásit alakított benne a fickó.
Mr Queen, ez nemrég fejeződött be, egyik kedvenc sorozatom lett. :)
Kill me, heal me főszereplője tényleg nagyon jó volt. :) Sokoldalú színész.
Mr Queen kedvenc nálam is :) - iszonyat vicces. Egy sorozaton nem nevettem még ennyit és egy sorozatot se vártam még hetente ennyire. :)
Goblin - végigdaráltam pár nap alatt, szerelmi szálak aranyosak, bromance szál iszonyat vicces, a zenéi is jók
Korean Odyssey - a történet tetszik, odavagyok a fantasyért, a színészek nagyon jók, még a mellékszereplők szálai is tetszenek. (apa fia szál) A főszereplőtől, Lee Seung Gi-től kedvencem még a King2Hearts. (fiktív történet egy észak-koreai katonanő és egy dél-koreai herceg között, szeretem az erős női karaktereket)
What's wrong with Secretary Kim - aranyos történet, szeretem ezt a színésznőt (Park Min Young), másik drámáját a Healer-t is ajánlom.
Love in the Moonlight - ismét valami ami vicces. :) Aranyos szerelmi történet egy herceg és egy magát eunuchnak kiadó lány között. Park Bogumtól még a Hello Monstert/I remember you -t ajánlom. Thriller. Nagyon jó. A testvérek szála nagyon megfogott. Na, abban is voltak jó színészi alakítások, D.O.-t ott láttam először drámában, de lenyűgözött.
Még az Angry Mom - ot is szerettem. - iskolai bántalmazás téma. Édesanya utánajár ki bántja a lányát. Erős női karakter.
Olyankor tudom, hogy egy nagyon jó sorozatról van szó, ha sírok rajta és érzelmileg felkavar jó és rossz értelemben is. Kdramák által sok mellékszereplőt képes vagyok megkedvelni, majdnem annyira, mint a főszereplőket.
Az első kdrámám, amit mai napig nem bánok bevallani; az a Kill me Heal me. Zseniális a férfi főszereplő. Az összes DID alterjeihez kötődtem. Tényleg olyanok, mintha valódi személyiségek/különálló egyedi lelkek lettek volna. A történet és annak múltjának kibontakozásáról meg ne is beszéljünk. 10/10.
A másik kdrama: Are you human too?
Ha szereted a humanoid robotokat és azok fejlődését és működését (persze ez mind fikció, nem tudomány alapján készült), akkor ne késlekedj. Ja, ami fontos és pont ezért még jobban megszerettem ezt a sorozatot, hogy nincs benne semmi ijesztő dolog. Nem arra van kiélezve, hogy a robotok csakis rosszat akarnak az emberiségnek, ahogyan a nyugati filmek vetítik le.
Jelenleg most nézem a Scarlet heart ryeot. Szeretem a történelmi dolgokat kdrámával tanulni.
Ami tervben van a közeljövőben a Last Angel Mission.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!