Mi a véleményetek a House of the dragon castingokról? Főleg Daemon Targaryen = Matt Smith?
Matt Smithre szerintem egyáltalán nem passzol Daemon karaktere.
Daemon Targaryen:
Rhaenyra Targaryen:
Alicent Hightower:
Alicent Hightower szerepére nagyon fiatal színésznőt találtak. Neki már felnőtt gyerekei vannak a történet szerint és unokái és a színésznő 27 éves kb.
Illetve még nincs hivatalosan megerősítve, de Corlys Velaryon szerepére fekete színészt találtak. Ez elég wtf, mert a Velaryonok ugyanúgy néznek ki, mint a Targaryenek.
Corlys pl.
Ez elég hülyeség, Rhaenyra gyerekeire is tekintettel.
Hát, azért is vagyok meglepődve, mert az igazi fekete karaktereket nem castingolják be.
Az eredeti sorozatnál is Hotahból csináltak feketét, mikor Hotah egy norvosi harcos-szerzetes rend tagja, Essos északi részéről, ahol az emberek fehérek.
Ugyanakkor kivágtak olyan jelentősebb fekete karaktert, mint pl. Alleras/Sarella, a Szfinx.
Westeroson a feketék a Nyár-szigeteken élnek, egy királyságban, ami kulturálisan nagyon hasonló a Hét Királysághoz, pont ezért hamarabb találkozni feketével Westeroson, mint Essoson. Tehát minden adott lenne, hogy normális fekete karaktert alkossanak, aki mondjuk a Nyár-szigetekről jött, akár Rhaenyra egyik kérője is lehetne, egy herceg mondjuk.
A könyvekben a királyi udvarban is vannak fekete nyár-szigetiek, de egyiket sem castingolták be.
Nem értem annak a logikáját, hogy miért olyanból csinálnak feketét, aki nem az, miközben a fekete karaktereket nem teszik bele, sem a kultúrájukat, mikor Martin a Nyár-szigeteket egy valódi afrikai birodalomról mintázta, a Mali Birodalomról. Minden adott lenne szuper fekete karakterekhez, akik simán részt vehetnének a sárkányok táncában.
Őszintén csalódok, ha a Velaryonok feketék lesznek. A Velaryonok valyriaiak, akik nem feketék.
Hatalmas plusz pont lenne a Nyár-szigetek bemutatása, óriási mínusz a Velaryonok átszínezése. Míg bízok benne, hogy a készítő nem teljesen hülye, de a világépítésnél ez már nekem egy nagy "red flag".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!