Számotokra melyik a legnyomasztóbb film, amit valaha láttatok?
Radírfej (1977; David Lynch) - Ezt szerintem nem kell különösebben megmagyarázni, bár bizarr módon néhány helyen még humoros is, persze a lehető legsötétebb értelemben vett fekete humorra kell gondolni ez alatt.
Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! (1992; David Lynch) - Igen, már megint Lynch, kevés filmnek van olyan gonosz atmoszférája mint ennek a darabnak, nem csoda hogy a bemutatása idején eléggé megosztotta a közönséget.
Inland Empire (2006; David Lynch) - Igen, harmadjára is Lynch, ráadásul ez talán egyenesen a legfelkavaróbb műve, egy kibogozhatatlan három órás rémálom.
Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion (1997; Hideaki Anno) - Az általam minden idők legjobbjának gondolt animációs filmet bizonyos értelemben lehet optimistának is nevezni, de a film második felének pszichedelikus-metaforikus szürreális pokoljárása ami a mentálisan totálisan összeomló, öngyűlölő főhősben játszódik le engem kifejezetten kiborított anno lelkileg és még napokig a hatása alatt voltam.
Eden Lake
Faun labirintusa
A köd
Lynch filmek általában
Begotten
Persona (1966)
Hour of the Wolf (1968)
The Cremator (1969)
Eraserhead (1977)
Threads (1984)
The Seventh Continent (1989)
Horse Money (2014)
Threads (Fonalak)
Eraserhead (Radírfej)
The War Game (Háborús játék - 1965.)
Testament (Testamentum - 1983.)
The Road (Az út)
The Rover (Országúti bosszú)
These Final Hours (2014.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!