A Harry Potter fanok kiakadnának ha a Warners Bros. bejelentené, hogy újraforgatja az HP filmeket?
"az őskorból - 2000-es évek eleje - származnak"
Azért nem volt az olyan régen.Egyébként pusztán a fejlettebb technika miatt még nem biztos,hogy jobb filmeket lehet csinálni.Sőt a jobb filmek többsége régebben készült.
Én nem tudtam, hogy a 2000-es évek már az őskornak számítanak...
Amúgy a jó film nem a technológia függvénye. De miért ne lehetne remake-et csinálni ettől függetlenül? Nyilván lenne, akinek csomóba gyűrődne a bugyogója, de kit érdekel? Az ilyen fújtatna mindenhol, aztán ő is ugyanúgy beülne megnézni a premier napján.
Én például alig várom, hogy a teljes Star Wars univerzumot rebootolják.
A mai légkörben, ahol politikai ideológiákat nyomatnak minden filmben, szerintem semmi jó nem sülne ki belőle. Persze el lehet szórni rá százmilliókat, de kevesen néznék meg és bukta lenne az egész.
Én passzolom, az biztos.
Nekem alapból nem tetszettek a filmek, de nem azért, mert ”régebbiek”, hanem mert a könyvhöz egyik sem ér fel, és ezen egy új film sem változtathatna.
Ha újraforgatnák őket, akkor biztos megnézném őket, nyilván. Nem akadnék ki tőle, de nem is őrülnék meg a boldogságtól.
*Még annyi, hogy jó filmek újraforgatásai soha nem sülnek el jól. Sidney Prescottot idézve "don't fuck with the original".
Ha pedig felhergelik az eredeti fanbázist valamivel, akkor egyrészt jogos a "kiakadás", másrészt Hollywodot kéne, hogy ez érdekelje, mert a fanoktól kapják a pénzt. Ellenben ők inkább letrollozzák az igazi fanokat, akikből élnek és utána csodálkoznak, hogy minden vállalkozásuk bukta lesz. Szerintem megérdemlik.
Az emberek új, izgalmas történetekre vágynak, nem pedig arra, hogy húszévente újraforgassák ugyanazokat lebutítva és politikával teletömve, hogy a rendező/producer által támogatott politikai pártnak gyűjtsenek vele szavazókat.
3
Harry Potter minden bizonnyal egy néger migráns apától és zsidó anyától származó, muzulmán hitre tért, női ruhákat hordó meg nem értett gyermek lenne.
#5: Túlértékeled az "igazi fanok" számát, bármiről is legyen szó. A pénzt nem az hozza, ha a fanok nézik meg a filmet, hanem ha boldog-boldogtalan, meg az anyjuk. Az új Star Wars trilógia erősen megosztotta a rajongói tábort, de mégis töménytelen pénzt hoztak. Ha újraforgatnák a HP filmeket, ha csak nem rontják el nagyon, sikeres lenne.
Nincs olyan film, amit ne lehetne remake-elni. A "don't fuck with the original" mentalitás meg egyenesen nevetséges. Az eredetit nem törlik ki a tér-idő kontinuumból, ha nem tetszik az új, attól a régit még nézheted.
Bizony, a 2000-es évek eleje az őskor volt.
Én kisfiú voltam akkor, és sokkal nehezebb volt az élet. Az internet nem volt mindenki számára hozzáférhető. Nem lehetett a telefonon filmezni. Nehezebb volt a filmeket is tárolni, a nagy VHS kazettákon. Ma sokminden jobb, mint akkor.
A HP filmek meg abból az elmaradott kultúrából származnak.
Oké, kérdező, ez most már átment trollkodásba.
Elmaradott? Nevetséges vagy.
Én mondjuk eleve értelmetlennek tartom a konzervatív emberek remake ellenességét, ez mindenre vonatkozik.
Ugyan miért kellene nekem a HP filmeket Daniel Radcliffe főszereplésével nézni, örökre? :D Biztos vagyok abban, hogy sok színész van, akik sokkal jobban meg tudnák formálni a könyvbeli karaktereket. Abban is biztos vagyok, hogy egy filmfeldolgozásnak, főleg egy remake-nek nem kell a könyvhöz ragaszkodnia. Lehetne a történet bővítésével csavarosabbá tenni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!