Boleyn Annát miért játszhatja fekete bőrű színész?
Ez azért túlzás. De semmi rasszizmus nincs benne. Olyan, mintha hitlert egy filmben bajusz nélkül játszaná valaki. Vagy egy híres személyt, akinek amputálva van a lába egy két lábú alak játszaná.
Nagyon nagyon belezavar a képbe.
Martin Luther Kingről szóló filmben meg majd fehér színész lesz. Az jó?
Vagy obamáról? Majd ha lesz róla film, akkor az USA első színesbőrű elnökét fehér színész fogja játszani, Az jó lesz? Igen?
Ilyenért miért nem tüntetnek?
Ez az egész egy történelemi személlyel kapcsolatban a történelem meghazuttolása, a karakter sárbatiprása.
Boleyn Anna egy fehér bőrű nő volt. Pont.
Semmi baj nem lenne a fekete női főszereplős dologgal, ha nem történelemhű akarna lenni az egész. Kitalált világ, kitalált történetében tökéletesen helyt állna.
Egyetértek a 11essel.
Én is ilyesmit próbáltam elmondani (9es voltam)
Tobb a fekete szinesz, mint a kosztumos fekete szerep, ami gyakorlatilag nincs. Inkabb az az agyrem, hogy ezen felbuzdulva fekete karaktert szinhazban nem jatszhat majd feher, olyan orszagban sem, ahol nem is volt rabszolgasag se gyarmat, es a lofasz se akart emigralni.
Ezt eppen ertenem szinhazban. Hogy nagyon eroltetett annak olyan okai vannak, ami a magyarokat soha nem erintette. Igen, atestek a lo tulso oldalara nagyon. Majd ez is le fog csengeni. De volt egy olyan szornyu masik oldala, ami miatt konnyu volt atesni.
Ja rohej. De ez melyik magyart erinti?
Amúgy én megértem, hogy a feketék szeretnének feketéket látni meg a saját közéguket a filmekben. Vannak is ilyen "fekas filmek" amiben olyan furán mozgatják a nyakukat, meg furán beszélnek na azokat a filmeket pl. én nem is szeretem. De tök jó, hogy vannak! Mint ahogy nekem szóló filmeket is találok. Ha ez rasszizmus, vállalom, de szerintem ezt a fogalmat tartogassuk az erőszakos rosszindulatú megnyilvánulásokra, mert elkopik.
Ez az erőszakos vegyites meg szerintem pont hogy egyik félnek sem kielégítő. Ráadásul mű.
A jövő színésze majd valahogy így fog kinézni:
Minden népcsoportból lesz benne egy darab,hogy senki ne sértődjön meg.
Szerintem egyszerű a magyarázat. A nagyobb stúdiók és streaming szolgáltatók reagálnak a társadalmi és politikai folyamatokra, ennek keretében próbálják megszólítani a legkülönfélébb kisebbségeket, illetve új piacok irányba is nyitni szeretnének.
A probléma ott kezdődik, hogy számos esetben ezt rendkívül lusta és fantáziátlan módon teszik. Feldolgozzatnák színesbőrű uralkodók történetét is, ezzel akár több olyan országok történelme is figyelmet kapna, ami nem igazán szokott szóba kerülni. Persze, nyilván kockázatosabb, mint egy újabb Boleyn Anna film, így nem merik bevállalni.
A már ismert történelmi, mitológia és irodalmi alakok/karakterek, és számtalanszor elmesélt történetek felhasználása biztonságosabb, és kevesebb munkát is igényel.
Ráadásul a sokszínűség nem feltétlenül csak színészek útján lenne érvényesíthető, a rendező, forgatókönyvíró, operatőr és sok más pozíció is betölthető lenne valamilyen kisebbség által.
Mindenesetre a befogadó kezében is adott az eszköz, ha nem fizetsz érte, nem nézed meg, akkor azzal azt üzened a studiónak, hogy ebből nem kérsz.
Miles Morales 2011-ben tűnt fel először, szóval nem olyan nagy újdonság a "negró Pókember".
A Pindúr pandúrokról meg annyit, hogy én még most se tudom eldönteni, hogy ő milyen nemű, vagy hogy mégis mit akartak kezdeni vele, pedig ő már tényleg nem újdonság:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!