Ennyire elfajul a filmvilág?
Pár film ami még meg sem jelent rendesen kihúzta a gyufát nálam. Mondom ezt minden rasszizmus, szexizmus, és homofóbia nélkül mondom. Ariel fekete, Bond nő, Ziggy Stardust nem hasonlít, és Thorról is hallottam, hogy nő lesz, meg Vasemberről is volt ilyen pletyka.
Na ezeknek én nem örülök.
Mindenki a pénztárcájával szavaz. Én biztos nem adok ki ezekre a fosokra 1 forintot sem, ha ti is így tesztek, akkor ezek elvesznek a süllyesztőben.
#NefizessaFosért
Engem inkább maguk a reboot-ok irritálnak.
Pl az ok, hogy a főszereplő meleg egy olyan filmben, amihez így semmit se ad hozzá. (Szóval ugyanott lenne a történet, ha simán csak hetero lenne, vagy ha szexuális orientációja ki se derülne.)
De legalább kitalálhatnának valami új történetet. Mert az átdolgozásokból a A csodálatos Pókember óta elegem van.
Thor maga nem nő lesz, de a képregényekben többször volt rá példa, hogy Jane Foster meg tudta emelni Mjölnier-t, így megkapta Thor képességeit és fel is vette kódnévként, amit bár hülyeségnek tartok, de nem arról van szó, hogy Thor Odinson nő lesz.
Vasember esetében arról volt szó, hogy behozzák Iron Heart karakterét, aki borzasztóan sablonosnak és unalmasnak találok, szóval eh.
A másik két eset valóban ha nem is felháborít, de igazából mégis, mert semmibe veszik az eredeti alkotók elképzeléseit.
Az a baj, hogy egyes alkotóknak ez elvi kérdés és bevállalják akkor is, ha nagy a bukás esélye. De általában a botrány elég nagy ahhoz, hogy a katasztrófatúristákból bevétel is legyen elég.
3-mas, pontosan. A TOS-ban pl. ott volt Uhura, aki fekete és nő, az Enterprise kommunikációs tisztje és elég fontos szerepet tölt be. Vagy ott a japán Hikaru Sulu, az orosz Pavel Chekov és még sorolhatnám.
Ez a mostani trend majd szépen el fog tűnni, ahogy a BLM-hiszti is majd csitulni fog idővel. Ez semmi más, mint médiahiszti, hogy legyen miről beszélni. Ha senki sem foglalkozna ilyesmivel, már régen vége lenne, vagy el sem kezdődött volna az egész.
Melegekkel nekem sincs bajom, bár túlzottan tolja őket a média, meg minden 2. mai sztár/celeb biszex. De ez engem nem zavar.
Az nem értem akkor hogy Thort miért cserélik le Jane Fosterre? Szép nő Natalie Portman, meg jó színész, de azért na.
Iron Heart karakterét nem igazán ismerem, de elvileg ő mégsem lesz, mert visszahozzák Tonyt.
A Stardust előzetesét is megnéztem, helyes fiú Johny Flynn, de nem oda való, nem hasonlít.
Tudom, nem Bond lesz nő, hanem egy Nomi nevű ügynök lép a helyébe, de akkor már nem lesz hiteles a 007-es sorozat, mert az BONDról szól már a hatvanas évek óta sőt, regény is volt előtte a Bondról, tehát valószínűleg meg fog bukni.
Arielt meg először Ariana Grande játszotta volna, aztán jött hogy Lindsay Lohan, aztán Lea Michele, majd jött ez a fekete lány. Egyre inkább távolodtak a valósától, Arit még el is tudnám képzelni a szerepben, jól áll neki a sötétvörös haj. Jó, nem egy skandináv lányka ő sem, hanem egy latin csaj, de tud konktaklencsét tenni, bőrét meg sminkkel világosítják, bár Ariana nem az a sötét bőrű latin. Lindsay Lohan habár vörös, messze áll tőle a ,,cuki, ártatlan lány" szerepe mostanában, Leának maga az arckaraktere nem illik Arielhez és kreol bőrű, a fekete tizenéves lány furcsa, nem illik oda.
Harry Styles meg nem illik Erik szerepére, pl Henry Cavillt sokkal inkább el tudnám képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!