Régóta gondolkodom egy film címén, de sajnos eredménytelenül.?
Körülbelül 15éve láttam tv-ben.
Nagyon hasonló az Eszeveszett mesék című filmhez, ennek apropóján jutott eszembe egyébként.
Viszont csak egy történet szál maradt meg az emlékemben.
-Van két sorozat gyilkos, az egyik stoppol az utak mentén és az őt felvevő autósokkal végez, a másik stopposokat vesz fel és őket öli meg.
Az ő találkozásukról szól a film, ami mint mondtam egy rövidfilm, több különböző történettel.
A leírás alapján a Masters of Horror egyik epizódja:
Az időszak is stimmel, 2006-os.
"On a two-lane highway, two serial killers clash in a turf war: one is named Wheeler (Michael Moriarty) who kills hitchhikers he picks up in his truck, and the other is named Walker (Warren Kole) who is a hitchhiker who murders whoever gives him a ride. "
Nem tudom, azt hiszem nem ,,Pick Me Up Masters of Horror"
Komikus módon mutatja be a történetet, abban biztos vagyok, hogy mind a kettő gyilkos meghal, (végeznek egymással) kb 15-20-30 perces sztorik vannak a filmben. Nagyon fakók az emlékeim, szegény anyukámmal néztem tízen-egynéhány évesen, feszülten néztük és nevettünk is.
Azt még hozzá tenném, magyar nyelvű volt.
Az a baj kevés az információm, a többi történetre nem is emlékszem.
Azt sem tudom, hogy egy filmbe volt fűzve mint az Eszeveszett mesék, vagy csak egymást után játszották a tvben.
Erre a szituációra pont emlékszem, épp a furcsasága miatt, de a címét én sem tudom. Viszont, az a gyanúm, hogy ez egy rész lehetett a Szürkületi Zóna (alkonyzóna) / Twilight Zone, illetve a Végtelen Határok / The Outer Limits valamelyik hátborzongató sorozatból. Mivel az utóbbi inkább sci-fi jellegű, ezért gondolom, hogy inkább a Twilight Zone lehetett.
Az is megmaradt, hogy az, hogy a stoppos, aki az ő felvevő sofőröket ölte meg, a kocsik rendszám tábláit gyűjtötte trófeának, de azt már nem tudom, hogy a gyilkos autós a stopposoktól milyen emlékeket gyűjtött be.
Van egy ilyen: Strange frequency (halálos hullámhossz - ha van magyar címe akkor kapott szinkront), ami több különböző történetből áll, az egyik a stoppos.
"A Rock 'n Roll version of the Twilight Zone, with four segments: "Disco Inferno," where metalheads find themselves in hell; "My Generation," where hitchhikers help you die before you get old; "Room Service," rock star room-trasher vs. the hotel maid; "More Than a Feeling," an A&R man feels talent in his gut but can't hold on to the artists he finds. "
Szintén a Strange Frequency-nél van egy ilyen plot leírás a rendszámtábla gyűjtésről:
"The driver was the hippie. He picked up kids, think 90's lollapalooza kids, hitching between big music festivals, killed them, and kept their signs. The hitchhiker killed the hippies who picked him up and kept their license plates."
És a Tales of the Unexpected-nek is van ilyen stoppos-gyilkosos epizódja (7x05 - "Number eight"):
"A driver picks up a hitchhiker. They hear on the radio that a serial killer is on the loose nicknamed Willow the Wisp. The driver quickly realises that the description exactly matches that of his passenger."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!