Most mi ez a Netflixnél?
Igazából kezdek kiakadni,mert már csak ilyen netflixes sorozatokat nézek,ha sorozatról van szó,mert szerintem van pár amik kifejezetten jók-enyhe kifejezés és ritka ha ezt írom,mert van értelmük- itt az újaknál. Már min 3 új és jó sorozatot néztem nem rég és mikor az útolsó folytatásának is utána néztem,és láttam h EZT IS visszavonta 1 évad után..(ha másik csatorna megveszi akkor van esély folytatásra legalább ennek:))Minek kezdenek bele akkor? A vicc,hogy nagyon jó végük van,elvarratlan szálak,és megtévesztő mert muszáj lenne a folytatás,mert nem zárják le őket,hanem tetőzik az izgalmat,h mi lesz a 2.évadban,aztán meg nem lesz 2.évad xd
Meg most ami a leggázabb,hogy a homoszexualitás miatt vonnak vissza folytatásokat,mikor a Netflixen tényleg lassan nincs olyan akár film vagy sorozat,amiben nincs jelen,és tök jó ez az elfogadás,meg az egész,és erre ilyen okra hivatkozva hoznak döntéseket. (Nyilván szerintem ami nem hoz Riverdale (ehh) szintű nézettséget azt el kell söpörni és inkább ez lehet)
Valaki akinek esetleg van elmélete,hogy miért,vagy akit szintén így kicsit felcsesznek ezek a befejezetlen jó sorozatok,azok hozzászólását nagyon várom,mert kíváncsi vagyok ki mit gondol😂
Minden film és sorozat azért készül, hogy bevételt hozzon. Az egy mellékes tulajdonság, hogy a nézőt szórakoztatja is. Ha valamit nem néznek elegen, és úgy látják hogy nem éri meg több pénzt ölni az elkészítésébe, gond nélkül kaszálják. A sztori pedig azért marad nyitott, mert a cselekmény fel van készítve a berendelésre, de a berendelés vagy kasza ténye csak hónapokkal később derül ki, amikor már nem tudják a leforgatott cliffhangert átírni. Ezért szerencsések azok a sorozatok amiket egyszerre rendelnek be és kaszálnak, mert akkor tudni fogják az írók hogy vége, és le lehet zárni.
(most az, hogy ez Netflix vagy nem Netflix platformon kerül sugárzásra, nem számít - a közvetítés jellege miatt ott eleve mások a nézettségmérési és népszerűségi meghatározások)
"Minek kezdenek bele akkor?"
Mert senki nem látja előre, hogy mit fognak szeretni a nézők, vagy sem. Ha nem próbálják meg, akkor nem készülne egy sorozat sem. Ha viszont nem elég népszerű, nem éri meg a második évadot.
Az első mindent elmondott.
Ennek a legjobb példája a Twin Peaks.
Első körben hatalmas siker volt, aztán amikor kiderült, hogy ki a gyilkos, hirtelen nullára esett a nézettség, hiába ment tovább a móka.
El is kaszálták.
Majd 25 évvel később folytatták.
Minden cég a profitmaximalizálásra hajt, de a netflix túltolta. Számolgatja a kis nézettségi adatait és az alapján kaszálgat el egy csomó dolgot. 2 óriási hiba van a képletükben:
1, Mint ahogy te is, egy csomóan megunják az egészet. Ha kijön egy sorozat, inkább neki sem állnak, hanem megvárják, hogy kijöjjön pár évad. Ezt már egyre több ismerősömtől hallom, akik eddig mindent egyből ledaráltak netflixen. Ezáltal, gyakorlatilag saját magát szúrja tökön a netflix...
2, Ami most nem népszerű, később lehet simán az. Lehet, hogy egy sorozatot alig néznek fél-1 évig, megkapja a kaszát... Aztán mondjuk Kim Kardashian kiposztolja instára, hogy az a sorozat király és egyből egy csomó ember azt fogja nézni.
Az lenne a király, ha a netflix bevállalná, hogy nincs vég nélküli kasza. Ha valami nem megy, legalább legyen egy "b" forgatókönyv, ami 1-2 részből áll és gyorsan odatudják vágni, olcsón leforgatni. Így legalább a sztorikat lezárhatnák és mindenki jól járna.
Nagyon egyetértek!!
Talán azt tényleg jobban megértenék,ha tegyük fel elakarnak egyet kaszálni,oké úgyis elkaszálják,de legalább annyi lenne bennük,hogy +2 részt odavágnak az 1.évadhoz,amivel lezárják.
Most sokan petíciókat irogatnak,viszont gondolom ennek sincs sok értelme,mert egy ekkora cég úgyis maga dönti el mit akar. A többi csatorna meg gondolom nem igazán szeretne átvenni sorozatokat (bár ez megint más téma).
Meg ami most érdekes,hogy jó értékeléseket kap pár 1 évados sorozat,amiket elkaszálnak,és tényleg ebből látszik,hogy még a véleményre sem adnak,legyen az a közönségé vagy a kritikusoké.
Én addig amíg nem kezdtem sorozatokat nézni,addig ugymond el voltam ájulva milyen jó ez a cég,aztán itt sorozatoknál kijött,hogy mi is folyik náluk..(szerencse,hogy nem vagyok előfizető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!