Miért volt és miért a mai napig ekkora siker a 2001: Űrodüsszeia?
Én tavaly láttam előszőr, de annyira magával ragadott, hogy kétszer is megnéztem fél éven belül, amit a mai napig egyetlen másik film sem volt képes elérni.
Viszont ne várj tőlem mély magyarázatot, mert elsődlegesen a hangulata miatt imádom, amit a látvány és zene egyvelege alkot. HAL 9000 pedig az egyik kedvenc MI ábrázolásom lett.
A remekmű státuszt pedig azért is megérdemli, mert a korát megelőző alkotásról beszélhetünk, amely mind a mai napig inspirációul szolgál a felnövekvő filmesek számára.
Egyébként nincs azzal baj, ha nem tetszik, én pl. képtelen voltam élvezni a Mátrix filmeket, de ettől nem mondanám, hogy elcseszett a trilógia.
Én úgy 2 éve láttam, de számomra felejtős volt.
Pedig pl a Gyermekkor végét könyvben és minisorozatban is szerettem.
#6 Készült folytatás, még 1984-ben, 2010: The Year We Make Contact címmel. Mondjuk még én sem láttam, de lehetséges, hogy nem véletlen merült feledésbe.
Egyébként én úgy gondolom, hogy mindenkinek, aki kedveli a filmeket, és a sci-fi műfajt látnia kell, tulajdonképpen olyan meghatározó alkotása a zsánernek, mint a Metropolis (1927), vagy a Blade Runner (1982).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!