Miért kell Kleopátráról két film is, amikor még egyet sem csináltak Hatsepszutról?
Itt van egy jó példa a netflixről (Barbarians). Vannak benne problémák, de érdeklődést felkeltően van összerakva az előzetes, pedig egy olyan témát dolgoz fel ami nem "ismerős", nem készült róla blockbuster még.
https://www.youtube.com/watch?v=-cA7kwBSUaU
A videó alatt így is rengeteg a pozitív visszajelzés. Na most ettől még lehet majd rossz sorozat, de nekem úgy tűnik, hogy az emberek tényleg vágynak az újdonságra.
Hollywood kezd kifogyni a kreativitásból. Amióta a filmnézők értelmesebbje átszokott a Netflixre és hasonlókra, azóta az egyre ostobább közönséget igyekeznek megtartani, azt meg ezekkel a századjára feldolgozott sztorikkal lehet, mert azon nem kell gondolkodni (meg a képregényfeldolgozásokkal).
Engem inkább az érdekel, az elmúlt száz évben hogy nem jutott eszükbe más sztorit is feldolgozni, amikor Egyiptom történelme tényleg tele van nagyon érdekes eseményekkel, Ehnaton és Hatsepszut mellett pl. a hükszoszok elleni szabadságharc is remek filmtéma lenne, vagy Piye, a núbiai fáraó (itt legalább teljesen jogosan osztanák egy feketére a szerepet). Az, hogy Kleopátra neve jobban bevonzza a nézőt, igaz, de nem muszáj névnek lennie a címnek, pl. címnek a „Hatsepszut” helyett nyilván jobb lenne „A fáraónő”, „Hufu és Hafré” helyett „A piramisépítők”, „Ehnaton” helyett „A napisten forradalma”, vagy hasonló.
Egyébként elnézve, ahogy Hollywood általában hozzááll a történelmi anyaghoz, lehet, hogy nem is baj, hogy nem nyúlnak ezekhez a témákhoz.
A hükszoszok elleni harcról szólónak meg lehetne a címe az, hogy "Egyiptom urai".
A netflix elkezdte pedzegetni az egyiptomi témát, mert nemrég kezdte el reklámozni egy Szakkarás dokufilmjét. *"Secrets of the Saqqara Tomb"
Lehet majd később bedobnak valami filmet vagy sorozatot is.
Jó lenne, én örülnék neki.
A Ptolemaidák közül is nem tudom, miért mindig Kleopátrát filmesítik meg, amikor a dinasztia története önmagában jobb, mint a Trónok harca (véresebb is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!