Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért kell Kleopátráról két...

Miért kell Kleopátráról két film is, amikor még egyet sem csináltak Hatsepszutról?

Figyelt kérdés
Vagy valaki másról. Miért mindig ugyanazt kell újra megcsinálni?

2020. okt. 12. 13:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
*micropachycephalosaurusról
2020. okt. 16. 16:01
 12/15 A kérdező kommentje:

Itt van egy jó példa a netflixről (Barbarians). Vannak benne problémák, de érdeklődést felkeltően van összerakva az előzetes, pedig egy olyan témát dolgoz fel ami nem "ismerős", nem készült róla blockbuster még.

https://www.youtube.com/watch?v=-cA7kwBSUaU

A videó alatt így is rengeteg a pozitív visszajelzés. Na most ettől még lehet majd rossz sorozat, de nekem úgy tűnik, hogy az emberek tényleg vágynak az újdonságra.

2020. okt. 16. 16:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Hollywood kezd kifogyni a kreativitásból. Amióta a filmnézők értelmesebbje átszokott a Netflixre és hasonlókra, azóta az egyre ostobább közönséget igyekeznek megtartani, azt meg ezekkel a századjára feldolgozott sztorikkal lehet, mert azon nem kell gondolkodni (meg a képregényfeldolgozásokkal).

Engem inkább az érdekel, az elmúlt száz évben hogy nem jutott eszükbe más sztorit is feldolgozni, amikor Egyiptom történelme tényleg tele van nagyon érdekes eseményekkel, Ehnaton és Hatsepszut mellett pl. a hükszoszok elleni szabadságharc is remek filmtéma lenne, vagy Piye, a núbiai fáraó (itt legalább teljesen jogosan osztanák egy feketére a szerepet). Az, hogy Kleopátra neve jobban bevonzza a nézőt, igaz, de nem muszáj névnek lennie a címnek, pl. címnek a „Hatsepszut” helyett nyilván jobb lenne „A fáraónő”, „Hufu és Hafré” helyett „A piramisépítők”, „Ehnaton” helyett „A napisten forradalma”, vagy hasonló.

Egyébként elnézve, ahogy Hollywood általában hozzááll a történelmi anyaghoz, lehet, hogy nem is baj, hogy nem nyúlnak ezekhez a témákhoz.

2020. okt. 16. 21:26
 14/15 A kérdező kommentje:

A hükszoszok elleni harcról szólónak meg lehetne a címe az, hogy "Egyiptom urai".

A netflix elkezdte pedzegetni az egyiptomi témát, mert nemrég kezdte el reklámozni egy Szakkarás dokufilmjét. *"Secrets of the Saqqara Tomb"

Lehet majd később bedobnak valami filmet vagy sorozatot is.

2020. okt. 16. 23:18
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne, én örülnék neki.

A Ptolemaidák közül is nem tudom, miért mindig Kleopátrát filmesítik meg, amikor a dinasztia története önmagában jobb, mint a Trónok harca (véresebb is).

2020. okt. 16. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!