Trónok harca: nem lett volna kicsit "kerekebb" a befejezés, ha a végén kifaragnak egy varsafa trónt Brannek?
Szóval a zöldlátók és erdő gyermekei is évezredek óta kapcsolatban állnak a varsafákkal, Bran viszont Királyvárban a lehető legtávolabb került tőlük.
Azzal, hogy elpusztult a vastrón, megnyílt a lehetőség egy új trón elkészítésére. Sasfészekben is van egy varsafa trón (esetleg Rob azt adhatta volna ajándékba Brannek, miután királlyá választják). Nem adott volna kicsivel többet a sztorihoz a végén inkább azt látjuk, ahogy Brant valaki belesegíti a vastrón helyén álló varsafa trónba? (A céltalan kistanácsos jelenet helyett.)
Szerintem lett volna egy olyan üzenete, hogy visszatért valami régi hagyomány, de mégis új.
Plusz szerintem a végén az is dobott volna még rajta ha mondják, hogy a varsafa trón a vastrónnal ellentétben nem rokonság útján öröklődik, hanem az kapja, aki zöldlátóként kiérdemli és eljött volna a zöldlátó királyok/királynők kora.
A varsafákból sok mindent építettek, ahogy írtam, egy trónt is, amiben a Völgy ura ül.
A Vas-szigeteken ott vannak egy varsafa hajó maradványai is. (ahol a királyválasztás történik, Nagga hegye, vagy ilyesmi, az is mutatja, hogy a hajó többi része már elrohadt, de a varsafa része még mindig megmaradt)
Az új Asha Winds of winter fejezetben pedig a Freyek egy varsafa lándzsát használnak.
Szóval szoktak belőle használati tárgyakat készíteni. A varsafa pedig nem hiszem, hogy meghal, amikor használati tárgy lesz belőle. Szóval ugyanúgy tisztelhetnek egy varsafa trónt is, főleg mert egy zöldlátó ül benne.
Ja, bocs. Nem akartam spoilerezni.
Ha a sorozatot láttad, akkor az első és negyedik évadban mutatják a trónt.
https://www.youtube.com/watch?v=11ORLxwTxi4
Bár lehet a sorozatban nem említik, hogy miből készült. A sorozatban sok dolgot nem említenek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!