Hogyan tudnám elérni, hogy film/sorozat készüljön egy ötletemből?
Annyit hozzátennék még, hogy korábban már olvastam itt is ilyen kérdést és a válaszokat alatta, de nem feltétlen akarnék mindenáron részese lenni, mert gondolom ez megkönnyítené azt, hogy valóban elkészüljön.
Pusztán eladnám az ötletet, hogy készítsék el. Ez sem reális teljesen átlag emberként? Ehhez mindenképp benne kell lenni a szakmában?
Nincsenek esetleg évente felhívások ilyesmire, ahova be lehet küldeni ötleteket és kiválasztják a legjobba(ka)t?!
Mert az nem lenne hülyeség.
Sziasztok. Mivel volt egy olyan hozzászólás, hogy néha frissíthetem ezt a topicot, hogy hogyan haladok, így gondoltam írok pár sort ide.
Jó sok idő telt el a kérdésem óta. Nem nagyon foglalkoztam vele, mindig csak ha valami +ötlet eszembe jutott, azt felírtam, hogy a későbbiekben akár bele lehetne majd építeni.
Aztán pár napja elkezdtem megírni a sztorit. Nagyon az elején járok. Végül a forgatókönyv formulát elemgedtem, nem értek ahhoz. Igaza volt annak, aki a könyv formátumot könnyebnek gondolta. Legalábbis az én esetemben tényleg könnyebb.
Egyelőre nagyon kezdetleges a dolog, csak a sztori eleje van megírva. Pár jelenet.
Alapjáraton egy 4-5 részes (könyvnél fejezetes) mini-sorozatot akartam voln írni belőle, még akkor is, ha sosem készül el, de nekem akkor is meglenne leírva. Ebből kb az első rész egy harmadát vagy inkább negyedét írtam meg.
Elég bénácska egyelőre, de majd mindig újra és újra előveszem, folytatom, illetve átírom.
Egyelőre ez maga a gyakorlási fázis nálam, hogy egyáltalán nekiálltam. Nehéz normális párbeszédeket is írni. De igyekszem életszerűen megírni, ahogy valójában beszélünk mi, átlag emberek.
Remélem, hogy a későbbiekben is beszámolhatok további fejleményekről és egyszer talán fel is töltöm valahova, ha készen lesz.
A fejemben megvan az elejétől a végéig a sztori nagy része, a stílus is, a helyszínek, a motivációk, társadalmi helyzetek stb, de ezt nagyon nehéz úgy megírni, hogy ezt át tudjam adni annak, aki olvassa.
szia! nagyon örülök hogy írtál nekünk a folyamatról, örülök hogy tényleg belevágtál. :)
nagyon sok sikert a könyvhöz meg mindenhez!
En szivesen beleolvasok, velemenyt mondok, ha szeretned. Akar az alap otlettel kapcsolatban is.
Sokszor en is gondolkodok torteneteken. A fejemben jol mutat, de rengeteg ido es energia lenne leirni. Elkezdtem, de en sem talaltam tul jonak, hogy feltoltsem barhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!