Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogyan tudnám elérni, hogy...

Hogyan tudnám elérni, hogy film/sorozat készüljön egy ötletemből?

Figyelt kérdés

Annyit hozzátennék még, hogy korábban már olvastam itt is ilyen kérdést és a válaszokat alatta, de nem feltétlen akarnék mindenáron részese lenni, mert gondolom ez megkönnyítené azt, hogy valóban elkészüljön.

Pusztán eladnám az ötletet, hogy készítsék el. Ez sem reális teljesen átlag emberként? Ehhez mindenképp benne kell lenni a szakmában?

Nincsenek esetleg évente felhívások ilyesmire, ahova be lehet küldeni ötleteket és kiválasztják a legjobba(ka)t?!

Mert az nem lenne hülyeség.

2020. aug. 16. 23:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%
Attól függ mi az az ötlet amit eladnál. Ha egyedi, és nem tucat tlma, akkor lehet lenne szponzorod. De valamiért van egy olyan érzésem, hogy a te ötleted is 1 a millióhoz.
2020. aug. 16. 23:33
 2/18 A kérdező kommentje:
Szerintem nem 1 a millióhoz, de tény, hogy brutálisan sok alkotás készült már és majdnem lehetetlen teljesen egyedit írni/alkotni. Egy biztos, én nem hallottam hasonlóról, különben nem is írtam volna ki a kérdést.
2020. aug. 17. 08:08
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ötlettel nem mész sokra, dolgozz ki egy részletes forgatókönyvet, mert arra vonatkozóan már vannak pályázatok (még itthon is). Ez nem lesz könnyű, ha eddig nem csináltad, így érdemes gyakorolni, de legalább utánanézni a forgatókönyvírásnak, és elolvasni néhányat.
2020. aug. 17. 08:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ötletre csak ezt az egy pályázatot ismerem, ezt viszont kifejezetten nívós:

[link]

Ezen kívül egy ötlettel semmire se fogsz menni, mert az mindenkinek van és akkor már előbb kérnek ötleteket szakmabeliektől, mint egy mezei senkitől a témában, aki nem bizonyította a tehetségét.

2020. aug. 17. 09:49
 5/18 A kérdező kommentje:

Királyak vagytok!

Én is gondolkodtam a forgatókönyvön, sőt mi több, utána is olvastam, hogy hogyan épül fel, megnéztem forgatókönyv részleteket, el is kezdtem úgy megírni, de rájöttem, hogy nekem ez nem megy. Sajnos sem a szókincsem, sem a tudásom nincs meg ahhoz, hogy jó forgatókönyvet írjak, pedig ez lenne a cél. Hogy az ötlet ne csak ötlet maradjon. Vázlatokat és fix dolgokat már felírtam egész sokat, csak forgatókönyv formátumba kéne helyezni. Majd talán az évek során nekiállok és hátha sikerül valami türhetőt összehoznom.

2020. aug. 17. 10:04
 6/18 anonim ***** válasza:

#5 (Kérdező) Ne add fel, próbálj meg kezdetben kisebb forgatókönyveket írni, akár 1-1 jelenetet, párbeszédet kidolgozni. Kezdésnek jobb, mint egy grandiózus mű, próbáld elsajátítani az alapokat, nem egy epikus, világmegváltó ötlettel kell kezdeni. :) Közben pedig dolgozhatsz a mostanin is, és alakulni fog. A szókincs is bővíthető, kezdj el többet olvasni, és nyugodtan lapozz fel egy szinonimaszótárat.

A Film Courage YouTube csatornát is ajánlom, a témával kapcsolatba:

https://www.youtube.com/user/filmcourage/featured

2020. aug. 17. 10:21
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2020. aug. 17. 12:44
 8/18 anonim ***** válasza:
35%

Ha új ötleted van esélyed sincs. Manapság csak sablon szarokat készítenek, amikben kötelező a meleg, fekete, polkorrekt szál, meg hogy valaminek a folytatása/előzménye legyen.

"és akkor már előbb kérnek ötleteket szakmabeliektől, mint egy mezei senkitől a témában, aki nem bizonyította a tehetségét"

Persze, és ha ezek a nagyhatalmú szakmabeliek majd kihalnak, akkor majd nem lesz film többé, igaz? Szerinted ők hogy kezdték? Ők is mezei senkiként. Hánynom kell ettől az elitista hozzáállástól, hogy bármi jó ötlete csak a "szakértőnek" lehet aki 110 éve a pályán van. A létező legnagyobb ostobaság.

2020. aug. 17. 18:30
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
kíváncsi vagyok hogy mi lesz, majd néha írhatnál arról hogy hogy haladsz, sok sikert!
2020. aug. 18. 16:46
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Bár csak páran írtatok. De jó volt olvasni a válaszokat és azt, hogy rendesen válaszoltatok még akkor is, ha esélytelen a projekt. Majd, ha több időm lesz és ihletett állapotba kerülök, akkor megpróbálom megint a forgatókönyv formátumot. :)
2020. aug. 18. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!