A magyarok miért nem tudnak jó filmet csinálni?
Mondjuk jó akció filmet. Szinte nincsenek is ilyenek, vagy amiknek az előzeteset és néztem fájt nézni, egyáltalán semmi filmes jelleg. A színészek a rosszak? A kamera? Nem értenek az utómunkához?
Vagy esetleg a "nincs elég pénz" sablon az indok?
Biztos vannak jó filmjeink, de én alapba sosem nézek Magyar filmet, valamiért nem vonz megnézzem.
Számomra jobb egy Norvég horror vagy egy tucat amcsi akció/vígjáték
Gondolom embere vállogatja lehet valakinek pont hazai filmek tetszenek
Te miről beszélsz?
Vannak jó magyar filmek, igaz sok szar is, de ez mindenhol így van.
Akkor soroljátok már légyszíves a jó magyar filmeket, amiket több külföldi országban is szinkronizáltak.
Sőt még ha nem is szinkronizálták máshol az se baj, csak mondjátok.
Akciófilmek nagyon drágák. Az hogy nincs pénz, igaz. Olyan volumenű pénzeket amit a a külföldi nagy cégóriások (oké, legyünk őszinték, minden populáris film kb 98%a szegről végről Disney) letesznek, nekünk esélyünk sincs.
Akció filmeken olyan monopóliumuk van, hogy kacagva tetolják a konkurenciát.
A mozik kifelé tartanak, és a streaming service meg a zsebükben van.
Mert a magyar filmek a magyar közönséghez jutnak csak el.
Kína meg Bollywood számára van helyi közönség. Magyarország ehez képest kicsi. Egyszerűbb megvenni a külföldi film szinkron jogát mintsem felülmúlni a Marvel legújabb remekét eladási számokban.
Utolsó, nem csak pénzkérdésről van szó. Szerintem a magyar filmesek egyszerűen nem értenek / le vannak maradva a szakmához képest.
Sok európai ország sokkal jobb, ötletesebb filmeket produkál, nem akciófilmekre kell gondolni.
Természetesen a pénzhiány jelent olcsóbb szakembereket, olcsóbb kamerát, cgi-t, díszletet.
Ez kihat a színészek képzésére, felkészülésére (pl nem lesz olyan tápos mint a nyugati akcióhősök), dublőrjeire, smikjére, ruháira.
Igen, valóban vannak rétegfilmek amiket kisebb országok csinálnak jobban, de ezekből ritkán jön össze 1-1 ami sikeres lesz máshol is.
Itthon asszem a Taxidermia volt a legutóbbi ami befutott.
Mert egyszerűen nincsenek jó színészek, jó forgatókönyvírók, vagy rendezők. De ha megnézed, akkor anno sem sok akciófilm készült. Próbálkoztunk ilyenekkel, mint az Európa Expressz, de az akciófilm igazából szerintem nem a mi műfajunk.
A magyarok mindig a vígjátékok, illetve a drámák és a kalandfilmek terén voltak erősek. Voltak, mert ma már sajnos nem készülnek olyan jó magyar filmek. 1-1 elvétve, de a többség sajnos nézhetetlen.
A rendszerváltás elött nagyon sok kiváló magyar film kèszült.
A 90es èvek óta csak nagyonritkán sikerült elfogadhatót alkotni.
Dögkeselyű
Mephisto
5. Pecsèt
Sátántangó
Eldorádó
A tanú
Megáll az idő
Szegènylegènyek
Stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!