Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A koreai drámákban miért...

A koreai drámákban miért játszanak a fehérek mindig felszolgálót, házvezetőt vagy egyéb "cselédet"?

Figyelt kérdés
Koreában a valóságban is gyakran dolgoznak ilyen helyen a fehérek?

2020. júl. 17. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Azért, amiért az amerikai filmekben a négerek mindig rabszolgát, bűnözőt, vagy portást játszanak.
2020. júl. 17. 19:37
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
Mert a koreaiak rasszisták.
2020. júl. 17. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon sok koreai sorozatot és filmet láttam már, de egyetlen ilyenre sem emlékszem. Ami eszembe jut az az, hogy a When the Camellia Blooms-ban egy fehér lány beosztottként dolgozott egy kajáldában.

Mikben láttál ilyesmit?

2020. júl. 17. 19:46
 4/7 A kérdező kommentje:
többen is, de a cmekre nem emlékszem. az egyikben a srác kocsiját vitte el egy ilyen kocsiparkolós srác a buli előtt, az is fehér volt akkor volt vm film amiben a koreai főszereplő srác vm bőrbetegségben szenvedett, ott is fehér volt a házicseléd és még sok iylet láttam ahol felszolgáló volt.
2020. júl. 17. 20:07
 5/7 A kérdező kommentje:
én is sok sorozatot láttam, bár nevükre nem emlékszem de vhogy mindig feltűnik, azért veszem jobban észre
2020. júl. 17. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a koreai sorozatokban a koreai színészek a főszereplők, ezért az európaiak általában csak valami kisebb mellékszerepet játszanak. Egyébként nem mindig cselédet alakítanak. (Nem is nagyon emlékszem ilyenre.) Láttam már tanárt, turistát, külföldi üzletembert, pszichológust, amerikai katonát, a főszereplő külföldi barátait, orvost, modellek szerepét játszatni európaikkal. A feketék és a fehérek szerepeltetése általában csak azt szolgálja, hogy színesítsék egy kicsit a történetet. Sokszor a külföldiek azt a célt szolgálják, hogy építsék a cég, csapat vagy egy szereplő imidzsét, hogy nyomatékosítsák, hogy az illető vagy szervezet, nem piskóta. Pl. a koreai katonák találkoznak és együtt gyakorlatoznak külföldi katonákkal is, mert ők nemzetközileg is megállják a helyüket vagy a szereplő külföldön tanult, élt, utazgat és ott találkozik külföldiekkel is, vannak külföldi barátai. A vállalat olyan jelentős, hogy külföldiekkel is tárgyal, a szereplőnek külföldi tanára volt, mert gazdagok voltak és megfizethették, vagy egy nagyvilági ember, akinek külföldi barátai is vannak, vagy egy olyan katonáról van szó, aki szolgált külföldön is stb. Van amikor szerintem csak annyi a lényeg, hogy egy kicsit színesebbé tegyék a sorozatot, mutassák, hogy tudják, hogy Koreán kívül is van élet és egy fehér egzotikus a koreaiaknak. Ez olyan, mint amikor az amerikai filmekbe, csak azért tesznek bele valami huszadrangú mellékszereplőnek egy ázsiait, hogy legyen benne egy ázsiai is, de egyébként jó ha két mondata van összesen.
2020. júl. 29. 01:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért mégsem lehet a fehér/fekete vagy alapjáraton nem koreai emberke főszereplő amikor a nyelvet is olyan akcentussal beszéli hogy feliratozni kell :D
2020. okt. 11. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!