Sauron miért nem szerepel fizikai valójában a filmekben? Nem von ez le a film élvezeti értékéből?
Pedig ez érthetően meg lett magyarázva. Pont ez volt a lényege hogy megakadályozzák hogy fizikai formát is öltsön.
Amit a film nem magyarázott meg az az hogy a gyűrű mégis milyen hatalommal bír, ehhez elkell olvasni a könyveket. Annyit elmondok röviden hogy van egy bizonyos teremtő erő ami véges amit egyszer elhasználnak és annyi, a gyűrű pedig ezt a korlátot hidalja át. De ez ennél komplexebb
Nálam a legnagyobb problémát pont az okozta, amit a válaszoló írt, hogy a Gyűrű körül forog minden, arról szól az egész trilógia és azt sem tudjuk meg, hogy mit tud...
Értem én, hogy a könyvben benne van (legalábbis hiszek neked, mert én nem olvastam), de ez mit sem számít a filmeket nézve.
Ez amúgy azért van mert annyira komplex az egész hogy külön trilógiát érdemelne. Tolkien nem lustálkodott megalkotni egy egész világot. Például a főgonosz az nem Sauron, ő csak egy szolga. Hanem Morgoth ezt meg megint sok volna részletezni hogy ő ki. De például ő az oka annak is hogy az aranytól megbolondulnak az emberek stb (mint például a Hobbit trilógiában). A filmek pedig csak Középfölde kicsiny részlete. az egész világ amit "Ardának" nevezett el Tolkien nagyon hosszú története van
Frodó, Boromír, Gandalf, Aragorn, Samu, de még Szílszakáll is... és sorolhatnám... a legfőbb karakterek az igazan nagy harcokat nem egy "főgonosszal" hanem önmagukkal vívják...
Mindőjüknek fel kell nőniük önmagukhoz, a feladatukhoz, amihez sok esetben semmi kedvük nem lenne, de véghez kell vigyék, mert rajtuk kívül senki mas nem fogja megtenni...
Erről szól a Gyűrűk ura trillógia, nem holmi főgonoszról... aki nem így látja, az semmit nem értett a sztoriból.
Nem, mert ez maga koncepció része. Tolkien nem hitt a jó és rossz közötti végső harc erejében. A tágabb tolkieni világban ilyen maguk a Hatalmak közt zajlik, és valahányszor megtörténik, a világ beleroppan, kontinensek süllyednek el stb.
Elendilék ütközetben legyőzték fizikai formájában, de végső győzelmet nem arattak, ez a történet alaphelyzete.
A könyvben amúgy van rá utalás, hogy korlátozott mértékben képes alakot ölteni, Gollam látta őt jelen formájában, egy kezet, mikor kínozták Barad-durban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!