Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi volt az oka Obery Martell...

Mi volt az oka Obery Martell halálának?

Figyelt kérdés

Pontosan tudom hogy hogyan halt meg a hegy keze által de szerintetek mi miatt? Végülis majdnem megölte, túl sokat pofázott vagy nem figyelt vagy miért?

A hasznos és normális válaszokat előre is köszönöm.

2020. jún. 19. 21:49
 1/9 anonim válasza:
70%

Oberyn Martell, az nem nyelvtan, ez a neve. Nem majdnem megölte, hanem megölte.

Már nem tudom, pontosan, hogy volt, de ugye a Hegy, megölte a húgát, aki az Őrült Király felesége volt. Most meg akarta bosszúlni. Szétroppantptta, azt hiszem. Alapból nem volt esélye, de fürge volt.

Puszta kézzel szétroppantotta:

[link]

2020. jún. 19. 21:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Oberyn húga, Elia Martell nem az őrült király felesége volt. Az őrült király felesége a testvére, Rhaella Targaryen volt.

Elia Martell az idősebb fiuk, Rhaegar herceg felesége volt. Két gyereke volt Rhaegartól: Rhaenys és Aegon (Jon Snow testvérei).

Rhaegar akart egy harmadik gyereket is, hogy beteljesítse "a sárkánynak három feje van" próféciát, de Elia nem tudott volna már kihordani egy harmadik gyereket is, ezért Rhaegar keresett egy másik nőt is, Lyanna Starkot.

A Hegy és Amory Lorch meggyilkolják Eliát, Rhaenyst és Aegont, mikor a Lannisterek elérik Királyvájt.

Az őrült király felesége, Rhaella ekkor már rég Sárkánykőn vannak Viseryssel. Hónapokig ott is maradnak, amikor onnan is menekülniük kell és menekülés közben Rhaellánál beindul a szülés és akkor születik Dany.

Tywin soha nem vállal felelősséget a tette miatt, hogy megölték Eliát és a gyerekeit. A Martellek viszont felelőseket akarnak. Az őrült király túszként tartotta magánál Eliát és a gyerekeit, hogy a Martellek biztosan a Targaryenek oldalán harcoljanak Robert lázadása idején.

Rhaegar Jaimet bízza meg azzal, hogy mindenképpen vigyázzon a gyerekeire (ezért lett volna nagy dolog, ha pl. a sorozatban Jaime megtudja, hogy Jon is Rhaegar fia, ugyanis a lelkiismeretének súlyos teher, hogy nem tudta teljesíteni a Rhaegarnak tett ígéretét, ugyanis nem gondolta, hogy Tywin megöleti a gyerekeket, ha tudta volna, hogy Jon is Rhaegar gyereke, akkor beteljesedhetett volna a karakter lényege, de nem, lmao, neki csak Cersei volt fontos mindig is, agyhalott készítők).

Oberyn szerintem tudta, hogy öngyilkos akcióra vállalkozik, ezért volt mérgezett az acél is, mert biztosra akart menni. Az egész harcnak nem az volt a fő lényege, hogy a Hegy meghaljon, hanem a vallomása...ami meg is történik, megvallja a dorneiak előtt, hogy ő ölte meg Eliát és a gyerekeit és így a Lannisterek bűnösek. Csak a sorozatban ezt az információt nem használták semmire sem. A Martellek terve a Lannisterek totális megsemmisítése politikailag. Tehát ha lehet azt mondani, azért halt meg, mert vallomást akart és lankadt a figyelme. Azért beszélt sokat, mert azzal nem érte el volna a valódi céljukat. Szóval összességében győzött, de a sorozat ezt a részt is elk***rta.

2020. jún. 19. 22:13
 3/9 A kérdező kommentje:
1 Tudom hogy ez a neve tudom hogy halt meg mint írtam és már ne haragudj de az is hülyeség amit mondasz volt esélye és a videót amit küldtél már vagy ezerszer láttam és amikor azt írtam hogy majdnem megölte azt a hegyre értettem és nem Oberyn re nézd meg ezt a videót és megtudod miért hivták a vörös viperának és miért volt esélye: [link]
2020. jún. 19. 22:18
 4/9 A kérdező kommentje:
2 kösz hasznos,részletes és pontos válasz ment a like
2020. jún. 19. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elvakult indulat amit nem tudott kezelni, az lett a veszte. Mindenképpen szerette volna kicsikarni a hegy vallomását, hogy kinek a megbízásából tette amit tett-itt nagyon a Lannisterek bűnösségét szerette volna bizonyítani-és ez miatt lett óvatlan. Ha nincs ez a kényszeres vallomásra bírás, akkor jó eséllyel nyeri a viadalt. Kiváló harcos volt, ezt mindannyian láttuk, de ha valaki nem tiszta fejjel küzd, az jó eséllyel úgy végzi mint ő
2020. jún. 19. 23:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az egyes válaszoló jól írta. Megölte a Hegyet, csak visszahozták azt élők sorába.

Nem kellett volna meghaljon Oberyn, bevihette volna a kegyelemdöfést és akkor túléli, de mindenképp ki akarta deríteni az igazságot.

Amikor Jamie mondta, hogy csak 3 ember van, aki le tudná őt győzni, szerintem az egyik az Oberyn lehetett, akire gondolt ezalatt (bár kíváncsi lennék rá).

2020. jún. 20. 00:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a három ember a Hegy, a Véreb és Barristan Selmy.

Oberynt még előtte soha nem látta harcolni és ezt mondja is.

2020. jún. 20. 01:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első kettővel egyetértek, szerintem is rájuk (és Oberynre) gondolt, Barristan Selmy viszont nem úgy lett bemutatva, mint aki nagy harcos, vagy legalább is már nem az, mivel idős és ezt tudta Jamie is, viszont Oberynről halhatott. De ez pusztán csak fikció részemről, simán igazad lehet, de jelen időben beszélt. Szerintem az idős Selmynek nem lett volna esélye, illetve ennél a kijelentésénél Ned Stark illetve Arya tanára már halott volt, ezért gondoltam Oberynre. A könyveket nem olvastam, kíváncsi lennék, hogy ott is elhangzott-e ez a kijelentés és, hogy ott van-e valami utalás rá, hogy ki az a 3. (Ami azért is vicces, mert szerintem is a Hegy és a Véreb benne van, de mindezt Briennek mondja, aki később legyőzte a Vérebet)
2020. jún. 20. 08:23
 9/9 anonim ***** válasza:
82%

Már miért ne úgy lett volna bemutatva, mint nagy harcos? A királyi testőrség tagja és vezetője volt, Jaime egyik példaképe. Az a sorozat szegénysége, hogy nem használták ki a karakterét, de a könyvekben legendás harcos, a tudása Arthur Daynével vetekedik. Nem igazán gondolhat másra, mert nem él tőle képzettebb lovag a Hét Királyságban a sorozat ideje alatt.

A Hegy és a Véreb csak a fizikai ereje miatt nehéz falat, Barristan meg egy legenda.

A sorozatot ne tekintsd kiindulási pontnak semmihez sem, inkább olvasd el a könyveket. Barristan a Vérebet is legyőzi, amikor egy lovagi tornán kiüti ő a nyergéből.

Ha nem élő is számítana, akkor persze a Véreb és a Hegy azonnal kiesnének, mért éltek tőlük jobb harcosok is, de Barristan maradna.

Nincs ilyen kijelentés a könyvben.

2020. jún. 20. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!