Szerintetek is unalmas a Jóbarátok sorozat?
Szerintem nem, egyik kedvenc sorozatom, azon nőttem fel. Pl. az Így Jártam Anyátokkal is rengeteget nyúl belőle (nemcsak ilyen karakterek, meg sablonok szinten, hanem konkrét poénokat, szituációkat is).
A Két Pasi meg egy kicsit is nagyon szeretem, mondjuk nekem Charlie halála után is tetszett. Csak pl. itt senkivel nem tudok úgy azonosulni, a főszereplők egy alkesz hímringyó, egy gerinctelen ingyenélő, meg egy ostoba kamaszfiú. A mellékszereplők sem jobbak ebből a szempontból, kalsszik gonosz, férfifaló gilf, őrült szomszédlány, lusta, bunkó takarítónő, idegesítő exfeleség. Nagyon szórakoztatóvá teszik a sorozatot, de egyben életszerűtlenné is, nehéz érzelmileg kötődni hozzájuk. Szerintem ezért is élte túl simán a sorozat a főszereplő halálát, mert senkit nem rázott meg annyira. Jellemfejlődés sehol nincs, mindenki ugyanolyan gyökér a végén, mint az elején, ha valakiben mégis felcsillan néha az emberségesség egy szikrája, utólag kiderül, hogy akkor is csak önös érdekből cselekedett.
Ellenben a Jóbarátokkal lehet azonosulni, hétköznapi bajaik vannak, van karakterfejlődés, szerethetőek, reálisak. Szóval hiába sitcom, tök más műfaj szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!