Zavar, ha egy filmben felismered a szinkronhangot?
Csőre Gábor, mikor valamilyen háborús drámában Eric Cartman hangját hallod vissza.
Én semmilyen tartalmat nem nézek szinkronosan többek között ilyenek miatt (+ félrefordítás, szöveg átértelmezése és átírása, poénok és szójátékok elvesztése, karakter személyiségének megváltoztatása, akcentus és nyelvi sajátosságok elhagyása, stb). A Simpson család volt az utolsó, de az utolsó 3 évadot nem is láttam, miután meghalt Székhelyi. Inkább majd rászokok az eredeti hangra.
Azért a szinkronhangnak mindenképp kell egy magyar személyhez kötődnie, csak digitálisan nehezebb lenne megoldani, szóval a "saját" magyar hang még okés lenne, viszont a Stohl András példáján kiindulva azt vettem észre, hogy Téged inkább az ISMERT magyar hangok zavarnak, ami miatt nem tudod komolyan venni a karaktert!
Engem amúgy egyáltalán nem zavar az ilyesmi! Például Dörner György leginkább Bruce Willis és Eddie Murphy legismertebb közös magyar hangja, mindkettőjükhöz egyből Őt lehet kapcsolni, de például a Frequency című filmben Dennis Quaid-nek is Ő kölcsönözte a hangját, amit egyből felismertem, mégsem volt zavaró, amúgy sem, meg azért sem, mert jó a sztori, így inkább csak arra koncentráltam! Quaid-től amúgy általában inkább Haás Vander Péter hangja megszokott!
De ennyi erővel az is zavaró ha belegondolsz hogy ezt a színészt láttad másik filmben is
Vagy ha azon filózol hogy hol használnak cgi-t, és valójában kamerák között vannak egy studióban
Ha ki akarod rántani magad a filmélményből, azt sokfélekeppen lehet
Zavaró is.
Egy bohóc színészt komoly filmben látni kifejezetten zavaró. Példa : 99es cella
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!