Csak én vettem észre, hogy a Klónok háborúja tele van hibákkal?
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de emlékszem, valamikor azt olvastam a szinkron kapcsán, hogy a csatornaváltásnak is köze lehetett a minőségromláshoz. Először az RTL Klub adta a sorozatot, de az akkori médiahatóság, a kedves ORTT erősen támadta az erőszakossága miatt, így az RTL levette a műsorról. A későbbi évadokat már a Cartoon Network adta, ahol az ilyen igénytelenebb szinkronok sajnos nagyon gyakoriak, hallgass csak bele szinte bármelyik ott futó sorozatba.
Némelyik szinkronszínész azonban cseréje nem a stúdió hibája volt. Voltak, akik időközben elhunytak, gyerekük lett, vagy más miatt nem tudták tovább vállalni. A későn leszinkronizált 6. évadban is ezért volt olyan sok hangcsere, itt már Anger Zsolt is kilépett sajnos.
A hangok effektezése szintén érdekes téma. Erre sem emlékszek, hogy hol olvastam, de valaki egyszer mondta, azért hagyták le néha a comlink vagy a robothang effekteket, mert a stúdió nem tudott két effektet egyszerre rákeverni a hangra. Ezért volt néhol a droidoknak sima emberhangjuk, amikor rádión keresztül beszéltek, a kettő nem ment egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!