Lehet,hogy találtam 2 HATALMAS bakit a Bosszúállók:Végjáték-ban?
1.Dr. Strange hogy hogy nem forgatja vissza az időt Vasemberen,miután meghalt?Mint Thanos Vizioval?
2.Hogy hogy nem tudják vissza fiatalítani Steve Rogerst?
#8 Hát ezzel alaposan mellélőttél barátom, pont hogy rohadt nagy Marvel-fan vagyok, imádtam az összes filmet, és a Végtelen háború kb. egy katarzis volt számomra, ezért volt hatalmas csalódás ez a rengeteg ökörség és ellentmondás amit az utolsó részben összelapátoltak. Az hogy az időutazósdi szerintem egy bitang olcsó és lerágott csont megoldás volt amit nem éreztem méltónak egy ilyen volumenű filmhez, még hagyján, legyen az én problémám.
"Magától értetődik. A többi verzióban előbb-utóbb Thanos megszerzi a köveket. Mit kell ezen magyarázni?"
Akkor kérlek magyarázd már el, mi változik azzal, ha Tony helyett mondjuk Thor csettintett volna, aki Isten, így jó eséllyel nem hal bele (ahogy Hulk is túlélte)? Vagy Marvel kapitány akinek szintén isteni hatalma van (még ha ember is alapból)? Thanos és csapata ugyanúgy elporlad, és nem járt volna áldozattal a dolog a hősök oldalán. Csak ugye Vasembert ki kellett írni RDJ távozási szándéka miatt + ugye így lett nagy érzelmi katarzis meg beszédtéma sokáig. Ezzel nincs baj, csak teljesen inkonzisztens az univerzumon belüli magyarázattal amit Strange tolt a Végtelen háborúban.
"Te nem nézted végig a filmet? Sikerült végezni vele."
Vicceske. Igen sikerült végezni vele. Tonynak az élete árán. Miközben ezer más módon meg kellett volna tudniuk ölni őt. A film elején Thor már egyszer kinyírta, egymaga. A film végén sem voltak nála a kövek, mégis úgy izzadnak vele mintha mind a hat kő a kezén lenne.
"Ilyesmi értelemszerűen max késleltette volna Thanos győzelmét, ettől még ugyanúgy nincs megmentve az univerzum."
Ezt is kérlek magyarázd már el, mi logika van benne? Strange bedobja egy portálba a kesztyűt, az valahová eltűnik, utána Thor lenyakazza Thanost aki MEGHAL: hogy szerzi utána meg a köveket ha HALOTT? Gondolkodjunk már logikusan...
"Ez szó szerint benne van a filmben, mivel konkrétan rákérdeznek a Bosszúállók is."
De basszus én a Végjáték film közepére-végére gondolok, nem az előző filmekre. TUDOM hogy a Végjáték előtt a skrulloknak segített új otthont keresni. Tiszta. De utána feltűnik, segít megölni ELŐSZÖR Thanost, utána meg eltűnik. Azt már nem magyarázzák meg, mert nincs ott mikor a múltba utaznak a kövekért, meg amikor Hulk visszahozza a halottakat, sem amikor elkezdődik a csata, csak a film végén csatlakozik be. Na AKKOR hol volt, az érdekelne engem. Mert azt biztos nem magyarázzák meg. Megjelenik a csata idején, utána nyernek, eltemetik Tonyt meg Steve visszautazik és vége a filmnek. Szó nincs akkor már Carolról meg hogy hol lődörgött.
"Nem is folytatom tovább, hogy lehet ennyire tudatlanul kritizálni valamit?"
Talán pont az a baj hogy túlságosan figyeltem, így feltűntek olyan részletek amiknek nincs értelme. Nem gondolod?
"Akkor kérlek magyarázd már el, mi változik azzal, ha Tony helyett mondjuk Thor csettintett volna, aki Isten, így jó eséllyel nem hal bele (ahogy Hulk is túlélte)? "
Vasember volt ott és ő tudta észrevétlenül elszedni a köveket Thanostól.
"Vicceske. Igen sikerült végezni vele. Tonynak az élete árán. Miközben ezer más módon meg kellett volna tudniuk ölni őt"
Már miért kellett volna? Önmaga is rettentő erős volt, plusz volt vele egy sereg is, sokszoros túlerővel.
"Ezt is kérlek magyarázd már el, mi logika van benne? Strange bedobja egy portálba a kesztyűt, az valahová eltűnik, utána Thor lenyakazza Thanost aki MEGHAL"
Thor ott se volt, lol...
Thanosnak pedig eleve a kövek kellettek mindenek felett. Ha azok ott és akkor nem megszerezhetőek akkor nem fog ottmaradni feleslegesen.
" Na AKKOR hol volt, az érdekelne engem"
A sok ezer másik világnak segített, akiknek nem voltak Bosszúállóik.
Tényleg nem nagyon figyeltél oda, mi folyik a filmben...
"Talán pont az a baj hogy túlságosan figyeltem, így feltűntek olyan részletek amiknek nincs értelme. Nem gondolod?"
Mivel minden "érved" lényegében csak fanatikus kötekedés, csak hogy bármi áron útálkozhass, nem, nem gondolom.
Hát ez jó... Fanatikus kötekedés. Inkább logika, mondjuk úgy.
"Vasember volt ott és ő tudta észrevétlenül elszedni a köveket Thanostól."
Igen. És utána továbbíthatta volna a köveket egy potensebb szuperhősnek. Nem csak Thornak: mint mondtam Marvel kapitány vagy akár Hulk stb. is jó lett volna erre. Nem tette. Meg amúgy ha most azzal jössz hogy nem lett volna rá ideje mert ott van Thanos aki megpróbálja visszaszerezni: Tony tudta hogy működnek a kövek, használták őket már korábban a többiekkel: nem kellett volna azonnal megölnie, valóság kővel megbénítja vagy tudom is én, utána meg egyszerűen megölik. Annyi más megoldás lett volna, ami ellentmond Strange "víziójának".
"Már miért kellett volna? Önmaga is rettentő erős volt, plusz volt vele egy sereg is, sokszoros túlerővel."
Figyelj, amikor először kezd el harcolni a film végén a Thor-Vasember-Steve trióval: se a serege nincs ott, se a kövek nincsenek nála. Ehhez képest az istenség Thor, a hiperszuper páncéllal lézert lövöldöző Tony meg a Mjölnirre immáron méltó Steve szart se tudnak vele kezdeni. Holott az előző részben meg a kezén volt 4 kő, mégis majdnem legyőzték olyanok mint Pókember, Mantis meg Quill, akiket ne hasonlítsunk már Thorhoz például... Vagy később Marvel kapitány meg Skarlát boszi, a két legpotensebb női hős se tudták őt legyőzni. Mondom mindezt úgy, hogy amikor Quillék lefegyverzik majdnem az előző részben, ott már a kövek kétharmada nála van, itt meg egy se volt még az elején és a serege is később jött elő. Egyszerűen nem logikus.
"Thor ott se volt, lol...
Thanosnak pedig eleve a kövek kellettek mindenek felett. Ha azok ott és akkor nem megszerezhetőek akkor nem fog ottmaradni feleslegesen."
Már hogy ne lett volna ott Thor. Te mit néztél? Ott volt a végső csatánál. De mondtam, nem lett volna muszáj neki: a kövek nélkül azért ne mondd hogy egy Marvel kapitánynak, Skarlát boszinak, Strange-nek stb. nem illett volna leverni őt, hát még együttes erővel. Meg mi az hogy ha nincs ott a kesztyű nem marad ott? És szerinted ezt az 50 bosszúálló végignézi ölbetett kézzel? Ha nincsenek nála a kövek, nem tud térben utazni meg ilyesmi, muszáj lett volna gyalog útnak indulni. Gondolod hagyták volna a hősök hogy elsétáljon a kövek után? Te se gondolhattad komolyan.
"A sok ezer másik világnak segített, akiknek nem voltak Bosszúállóik."
Minek kellett volna nekik segíteni? Thanos ott már (és még) halott volt, ő meg a holtakat nem tudja feltámasztani. Nem volt szükség a segítségére.
"Igen. És utána továbbíthatta volna a köveket egy potensebb szuperhősnek"
Amivel azt kockáztatja, hogy időközben el is vesztheti a köveket. Szerencsére Vasembernek több esze volt.
"Figyelj, amikor először kezd el harcolni a film végén a Thor-Vasember-Steve trióval: se a serege nincs ott, se a kövek nincsenek nála. Ehhez képest az istenség Thor, a hiperszuper páncéllal lézert lövöldöző Tony meg a Mjölnirre immáron méltó Steve szart se tudnak vele kezdeni. Holott az előző részben meg a kezén volt 4 kő, mégis majdnem legyőzték olyanok mint Pókember, Mantis meg Quill, akiket ne hasonlítsunk már Thorhoz például... Vagy később Marvel kapitány meg Skarlát boszi, a két legpotensebb női hős se tudták őt legyőzni. "
Megintcsak nem figyeltél oda... Scarlet Witch pl láttuk hogy simán le tudná győzni. Csak épp ha közben szétbombázzák egy űrhajóról, úgy már nem olyan egyszerű a dolog...
Legközelebb mielőtt kötekedni akarsz, próbálj meg odafigyelni a filmre amit nézel, mert így csak magatad égeted, ha azt sem tudod, mik történtek a filmben...
Inkább te vagy az, aki a védhetetlen dolgokat is véded. Arranem igazán válaszoltál pl. miért nem tudta a Thor-Tony-Steve trió leverni a kő nélküli Thanost, miközben Pókember, Quill, Drax meg Mantis leverték a négy kővel is rendelkezőt korábban (igen, tudom hogy Vasember meg Strange is ott voltak, de a négy kő bőven ellensúlyozta őket akkor, és ott nem volt ott Thor aki eléggé tényező egymaga is).
Meg a többi logikátlanságot se sikerült túlzottan megcáfolni. Amúgy meg konkrétan a kérdés is a bakikról szólt, akkor mi az hogy "kákán a csomót"? Ami baki az baki. Amiben nincs logika abban nincs logika. Ennyi. Én szeretem a Bosszúállók filmeket, de nem nyelek le mindent kritika nélkül. Egyszerűen ezt nem sikerült hibák nélkül összehozni, ez van. Attól még jó film. Semmi sem tökéletes.
"Arranem igazán válaszoltál pl. miért nem tudta a Thor-Tony-Steve trió leverni a kő nélküli Thanost"
1v1-ben simán erősebb Hulknál is Thanos. Nyilván az említett trió tagjainál is.
A kövekkel 1v6-ban is csak a nagyszámú túlerő miatt voltak fölényben eleinte, de onnantól hogy Thanos begurult, úgy is simán legyalulta mindannyiukat.
Sokadszorra is, te odafigyeltél egyáltalán arra, ami zajlik a képernyőn?
"Ami baki az baki"
Bocsi hogy bele kell tapossak a lelkivilágodba, de a baki fogalma nem az "ami neked nem tetszett a filmben".
"a baki fogalma nem az "ami neked nem tetszett a filmben""
Ebben tökéletesen igazad van. (A Thanos elleni harc pl. kifejezetten tetszett a logikátlansága ellenére is.) A baki az ami logikátlan és ellentmond a filmnek önmagának.
Ha meg véletlenül ezek mégsem bakik, akkor az egy nagyon súlyos minősítő körülmény a szuperhősök szellemi, fizikai és erkölcsi képességeit figyelembe véve, ami majdnem mindre igaz. De mivel ilyenbe nem szeretnék belegondolni, így inkább maradok annál hogy amiket említettem azok bakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!