Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Dooku gróf miért nem köpte be...

Dooku gróf miért nem köpte be Palpatinet mielőtt meghalt?

Figyelt kérdés
Miután Palpatine elárulja őt és Anakint arra buzdítja hogy végezzen vele, még lenne ideje visszafizetni a kölcsönt halála előtt azzal hogy lerántja róla a leplet mint sith lord, de mégsem teszi. Miért?

2020. máj. 30. 02:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mikorra elköphette volna már nem volt a feje a helyén.
2020. máj. 30. 04:34
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
A Sithek mindennél jobban gyűlölték a Jediket, Dooku tudta, hogy mi volt Palpatine terve. Ha leleplezi, megmenti többezer Jedi életét. Sithként inkább azt választotta, hogy meghal, de a többi Jedivel együtt. Továbbá a sitheknél rendszeres volt, hogy aki megöli valamelyiket az a helyére lép, a vallás részét képezte tulajdonképpen, sok Sith tanítvány úgy vált mesterré, hogy megölte azt. Tehát náluk a halál nem is feltétélenül a bukást, hanem inkább a beteljesedést vagy fejlődést jelentett, attól függetlenül, hogy ők nem éltek tovább erőszellemként. Ezt alátámasztani látszik [SPOILER IX], a Skywalker kora c. filmben, hogy Palpatine könyörgött Reynek, hogy sújston le rá, hogy aztán a helyére léphessen, és benne éljen tovább az összes sith (képletesen).
2020. máj. 30. 09:27
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem Palpatine szószerint és nem képletesen gondolta a Skywalker korában ezt. Pont ő, aki egyes egyedül akar uralkodni az egész galaxis felett örökkön örökké, csakúgy átadná a helyét? Ez nagyon karakteridegen. Ő tényleg bele akart költözni Reybe.

A kérdésre válaazolva. Dooku egy méltóságteljes arisztokrata, aki sose hazudtolta meg az eleganciáját és a méltóságát. Az elvei azt kívánták meg, hogy a sírba vigye a titkát.

2020. máj. 30. 10:09
 4/7 anonim ***** válasza:

3, Karakteridegennek karakteridegen, viszont akkor már az is kérdés, hogy mi az istennek akarta Anakint tanítványának, ha jól tudta, hogy ereje teljében gyakorlatilag ő lett volna az egyetlen, aki képes lett volna őt elpusztítani?

Ha viszont szószerint mondta ezt, akkor baromságot mondott, hiszen már a kánonban is vannak példák a kettő szabálya előtti sithekre, szóval mégsem ő "minden sith".

Amúgy a kérdésre válaszolva, több dolog is belejátszhatott, az egyik az valóban az, hogy nem akarta elmondani, a másik az az, hogy amúgy a halálod előtt 30 másodperccel lehet nem ilyen dolgok járnak éppen a fejedben. Amúgy az is kérdés, hogy a jedik egyáltalán elhitték-e volna, amit mond.

2020. máj. 30. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, meg az is kérdés, hogy miután Anakin Vaderként teljesen alkalmatlanná vált arra, hogy leváltsa, ezzel gyakorlatilag biztosítva Palpatine hatalmát, miért akarta leváltani Lukera (1. pontot kiegészítve)
2020. máj. 30. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:

4: Anakin nélkül nemigen működött volna Palpatine terve ekkora hatékonysággal, másrészt ő is ismerte a kiválasztott próféciáját, és valószínűleg így akarta annak beteljesülését megakadályozni.

Luke-ra azért akarta leváltani, mert a vívódó Vadernek már nem tudta hasznát venni.

"Ha viszont szószerint mondta ezt, akkor baromságot mondott, hiszen már a kánonban is vannak példák a kettő szabálya előtti sithekre, szóval mégsem ő "minden sith"."

És a kettő miért zárja ki egymást?

2020. máj. 30. 14:32
 7/7 anonim ***** válasza:

4, Miért is ne működött volna? Anakinon keresztül értesült a jedik dolgairól ez igaz, viszont miután átvette a hatalmat, már gyakorlatilag semmi haszna nem volt neki sem. Maul, vagy Dooku is ugyanúgy alkalmasak lettek volna arra, (vagy bármelyik másik tanítvány, akit felfogad) hogy a Mustafaron élő söpredéket meg a padawanokat kiirtsa, ráadásul ők jóval kevésbé lettek volna rá veszélyesek. Ha meg meg akart volna szabadulni Anakintól, akkor valószínűleg nem kockáztatja meg, hogy közben folyamatosan egyre erősebbé váljon, hanem már sokkal hamarabb kivonja őt a képletből.

Maga Sheev mondta Yodának a párbajuk előtt, hogy az ifjú Skywalkernek mindnyájuknál nagyobb hatalma lesz, beleértve saját magát is.

Az Én vagyok minden Sith duma alatt én azt értettem, (ha jól tudom nincs megmagyarázva természetesen ez sem a filmben, de javíts ki ha tévedek), hogy a kettő szabálya alatt lévő sithek valahogy átörökítik a hatalmukat (ami szerintem egy baromság, és a régi rendszer sokkal logikusabb volt, ráadásul sokkal "sebezhetőbbé" és racionálisabbá tette a Sitheket, mint ez a leegyszerűsített valami, de ez csak egy kis OFF volt tőlem) az utódjukba. Persze ez is egy teória csak, mivel (ismétlem, ha jól tudom) hivatalos magyarázat nincs erre sem egyelőre. Ha Palpatine tényleg szert tett a galaxis összes Sithjének az erejére valahogy, azt ideje lenne megmagyarázni btw

2020. máj. 30. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!