Miért zavar egyeseket az, hogy vannak melegek a filmekben, sorozatokban?
Igazából nem értem. Miért kell, hogy szerepe legyen bármelyik karakter szexualitásának vagy annak, hogy most ő fekete, vagy kínai, vagy bármi?
Mármint egy olyan filmben, ahol nem ez a lényeg, annak sincs semmi szerepe, hogy valaki fehér és hetero. Vígjátékban, romantikus filmben, esetleg olyasmiben, ahol a kiközösítés a téma, ott van lényegessége, szinte csak a főszereplőnél általában. De szerintem sci-fi, horror, néhány fantasy esetében tök mindegy, ott általában annak sincs különösebb szerepe, hogy valaki heteroszexuális.
Az első jól mondja. Nem azzal van a probléma, hogy melegek (vagy más a bőrszínük, stb), hanem azzal, hogy csak azért teszik bele, mert muszáj. Éppen arról van szó, hogy fogadjuk el őket, de direkt az arcodba tolják, hogy tessék, itt van, nem vagyok rasszista. Pont ezzel különböztetik meg őket, hogy csak azért vannak benne, mert kötelező.
Ha egy heteroszexuális a mellékszereplő, azt nem hangsúlyozzák ki, hogy ő melyik nem iránt vonzódik, viszont, ha egy homoszexuális van ugyan ebben a szerepben, akkor azt már igen és ezzel ő egy felesleges szereplő lesz, mivel érdemben nem tesz hozzá a történethez.
Szerintem az a legrosszabb, ha egy könyvadaptációról van szó, és a szereplőknek más lesz a nemi identitásuk, a bőrszínük, a vallásuk. Minek? Semmi szükség rá, ráadásul így már meg is változtatják ezzel a cselekményt.
Nem zavar. Nevetségesnek tartom azokat a heteró férfiakat, akik látnak egy meleg férfit és elkezdenek gyűlölködni.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!