Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyiket szereted jobban,...

Melyiket szereted jobban, szinkron vagy felirat?

Figyelt kérdés

2020. máj. 19. 17:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
A szinkron sokkal jobb, mert nem kell olyan sokat, gyorsan olvasni, ráadásul úgy hogy csak azt nézheted a filmet nem is, a hang meg közben zavar is. Meglepett az eredmény, nem gondoltam volna.
2020. máj. 31. 21:25
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Én szinkronosan szoktam nézni a sorozatokat és filmeket, mert a feliratok állandó olvasásával nem tudok figyelni a cselekményre és gyakran meg is kell állítanom, hogy végigolvassam a feliratot.

De majd ha jobban megtanulok angolul, akkor angol nyelven fogom nézni őket, és angol felirattal. Aztán majd ha tökéletesen beszélem az angolt, felirat nélkül.

Én csak azt nem szeretem, ha a hang és felirat különböző nyelvű, mert úgy nehéz vele nyelvet tanulni, vagyis nincs semmi értelme. Ha nem beszélem a sorozat nyelvét, akkor csak a szinkron jöhet szóba.

És a magyar szinkronnal általában nincs semmi baj, de találkoztam már olyan hanyag szinkronnal, hogy minden második epizódban volt legalább egy figyelmetlenségből elkövetett hiba, ami teljesen megváltoztatta az adott mondat jelentését. Az RTL Klub készítette.

A híresebb sorozatok szinkronjait kiváló minőségben meg tudják csinálni a magyarok is, mert van rá elég pénz. De a kevésbé ismert sorozatoknak is minőségi szinkron jut általában. A szinkron minősége inkább az adott csatornától vagy cégtől függ.

2021. júl. 15. 21:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Angol nyelven, angol felirattal szoktam nézni. Végső esetben jó a magyar felirat is. Viszont pl. Adam Sandler filmeket csak szinkronnal nézek.
2021. júl. 16. 11:37
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 gondolom azért, mert nem nézel Adam Sandler filmeket. :D
2021. júl. 16. 15:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én szinkronosan is és feliratosan is szeretek nézni filmeket, azonban mindkettő minősége elég hullámzó tud lenni, illetve valamiért ha újraszinkronizálnak egy filmet, sokszor rosszabb lesz a végeredmény. Pl. vissza a jövőbe, Montreáli bankrablás. De olyat is láttam már ahol jobb lett az újabb szinkron, ilyen pl. az A birodalom visszavág.
2021. júl. 16. 15:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Illetve vannak még azok a filmek, ahol a szinkron jobb mint az eredeti szöveg, pl. az Űrgolyhók.
2021. júl. 16. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!