Feliratot, az utóbbi 2 évben rászoktam, mostanra igyekszem mindent eredeti nyelven nézni.
Legfeljebb, akkor teszek kivételt, ha társaságban filmezek.
Ráadásul ez is hasznos nyelvtanulás szempontjából, amióta angol felirattal nézek sok filmet (amelyek nem angol nyelvűek), azóta gördülékenyebben megy az olvasás. :)
2020. máj. 19. 17:50
2/16 anonim válasza:
Egyiket se, lehetőleg mindent eredeti nyelven nézek felirat nélkül.
Viszont ha nem angolul nézek valamit, hanem mondjuk olaszul, akkor kell a felirat és jót is tesz a nyelvtanulásomnak.
2020. máj. 19. 18:02
3/16 anonim válasza:
Nem tudok angolul, így szinkronnal nézek filmeket/sorozatokat, mert nincs kedvem mindig olvasni. Van, hogy feliratosan nézek filmet, nem zárkózom el tőle, de ritka.
Tudom, hogy akik az eredeti nyelvet preferálják, mert értik, ők nagyon ellene vannak a magyar szinkronnak, de nem mindenki van így vele. Mindenki nézze úgy, ahogy szeretné. :)
2020. máj. 19. 18:40
4/16 anonim válasza:
Én szinkronnal, mert nem tudok egyszerre olvasni és a képet figyelni.
2020. máj. 19. 20:07
5/16 anonim válasza:
Nem tudok angolul, és ha olvasni kell, akkor meg nrm tudok annyira koncentrálni a filmre, kevesebb tartalmat jegyzek meg, és nem marad meg bennem annyira a film, legfeljebb csak kisebb emlékfoszlányokban! Ok, hogy a szinkron viszont néhány szövegrészletet elferdít, de attól még a lényeg nem változik, szóval mindenképp ha lehet, akkor szinkronosan!
2020. máj. 19. 23:03
6/16 anonim válasza:
Fogalmam sincs, mikor néztem itoljára szinkronosan bármit. Talán karácsonykor.
2020. máj. 20. 06:26
7/16 anonim válasza:
Na mit mondtam... Megint mi vagyunk lepontozva, akik szinkronnal nézünk filmet. :D
Csak tudnám miért fáj ez azoknak, akik eredeti nyelven nézik. Rosszabb lesz tőle a napjuk? Nézzék/nézzétek ők/ti úgy, mi meg így. Ezt a hülye mentalitást sosem fogom érteni.
2020. máj. 20. 10:48
8/16 anonim válasza:
#7 Szerencsére ez sem általános mentalitás, én mindenkinek zöldet adtam, attól függetlenül, hogy a feliratot preferálom. (#1-es válaszoló vagyok.)
2020. máj. 20. 11:53
9/16 anonim válasza:
Persze, akinek nem inge ne vegye magára. Nem is rád értettem feltétlen, de ez a kérdés pusztán egy eldöntendő kérdés volt, hogy ki hogyan néz filmeket, nincs rajta mit lepontozni. Na mindegy..
2020. máj. 20. 12:11
10/16 anonim válasza:
Én tudok angolul, de mindent szinkronosan nézek. Akárki akármit mond, szerintem a magyar szinkron nagyon is jó. Tini koromban szinkronszínész akartam lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!