MARVEL vagy DC a jobb összes film-összes film, MCU-DCEU, illetve sorozat-sorozat alapján?
Meg mint ahogy korábban írtam, a komplexebb, emberközelibb megközelítése nélkül a teljes mainstream képregénytörténelem másképp nézne ki. Stan Lee-nek is voltak hibái (itt azért meg kell említeni a Kirby-és Ditko-vitákat is), de az érdemeit nem lehet semmibe venni.
Én inkább elhagynám azt, hogy kiadók közül válasszak, helyettük inkább konkrét szerzőket részesítek előnyben, mint Gaiman, Moore vagy Daniel Clowes.
Na igen, Moebius és Will Eisner is zseniálisak. Mindkettőjük nyugodjon békében!
Többek között kedvelem még Morrisont, Miller korai dolgait kb. 2000-ig és Jodorowsky-t (aki Moebiussal is dolgozott, ugye).
Ha legnagyobb kedvencemet kéne megnevezni, akkor a korábban már mondott Gaimant mondanám, elsősorban nem meglepő módon a Sandman és a Death miatt, de a Violent Cases és a Signal to Noise is zseniális szerintem.
Japánok közül pl. Junji Ito-t tartom nagy becsben, főleg az Uzumaki miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!