Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak engem irritál ez a...

Csak engem irritál ez a Netflix fixáció?

Figyelt kérdés

Ugye a vírus miatt 16 millió új előfizetőt szereztek. Rengeteg ember a környezetemben is előfizetett, plusz a neten is sok helyen olvasni ezt. És hát ez a sok új előfizetés érzékelhető.

Szörnyen irritáló, hogy sokan már nem azt mondják, hogy „megyek filmezni" hanem hogy „megyek netflixezni”.

Persze, értem hogy honnan fúj a szél. Amennyiben azt mondod, hogy filmezel, azzal nem tudod a többi ember tudtára adni, hogy te is divatos, aktuális, naprakész és trendi vagy. A filmezésből nem derül ki, hogy azt a netflixen teszed.

És minden filmes és geek portál a neten netflixes listákat állít össze. Mintha nem létezne más forrás a filmek elérésére. Nagyon antipatikus mikor ilyen szintre hízlalunk egy céget és tejben vajban fürösztjük.

2020. máj. 12. 08:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én erről nem is értesültem volna, ha nem írok ki ezt a kérdést.
2020. máj. 12. 08:42
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

És van ilyen hír is:

CitizenGO: " a Netflixet felhívó kampányunkat, amit a Krisztus első kísértése című, Jézust homoszexuálisnak beállító vallásgyalázó filmmel kapcsolatban indítottunk.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy munkatársaink elvitték az aláírásokat a Netflix központjába.

Másfél millió aláírást juttattunk el a Netflix vezérigazgatójának Reed Hastingsnek. A tiltakozásokat megkapta mind az aláírásokon, mind pedig e-maileken, Twitter-üzeneteken és telefonhívásokon keresztül.

És ami a legfontosabb: több tízezren lemondták az előfizetésüket, és valóban vállalták, hogy kikapcsolják a Netflixet, amíg nem távolítják el a filmet az oldalukról. Ez a mai napig nem történt meg.

Ezért döntöttünk úgy, hogy személyesen is felkeressük a vállalatot. Erre éppen a koronavírus-járvány kitörése előtt került sor..."

2020. máj. 12. 09:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Hat mivel a torrentezés illegális, ezért az lenne a normális, hogy csak úgy jutsz filmekhez, ha fizetsz. Én is netflixet és hbot használok. Nagyon sok jó filmről vagy humoristáról nem is tudnék, ha nem lenne Netflix előfizetésem, mivel magamtól nem állnék le keresgélni. Zenehallgatásra Spotifyt használok, de még sosem hallottam senkit sem ilyen kifejezéseket használni, hogy megyek netflixezni vagy spotifyolni. Nem lehet, hogy a környezetedben hiszik azt az emberek, hogy ez nagy dolognak számít? Az a pár euró?
2020. máj. 12. 09:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy ismerősöm se mondja ezt :D

Az viszont tényleg fura, hogy filmes portálokon már szinte csak Netflix gyártású filmek vannak.

2020. máj. 12. 09:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a közösségi média teret hódított, akkor sem azt mondták, hogy "Na, fenn vagy valamelyik közösségi portálon?" vagy "Ismered ezt a közösségi portált?". Nem, nevekkel fejezték ki, most meg annyi van "Facebook".

Láthatóan elsiklottál amellett, hogy honnan fúj a szél. Ha a Netflix elindulásakor, amikor még szállította a filmeket, akkor még jogos lehetett volna. Ha pár évvel ezelőtt, mielőtt az online szárnyait bontogatta írod, jogos lehetett volna. Most? Teljes mértékben téves.

Ha több ezerből egy-kettő hiszi azt, hogy ki kell mondania/le kell írnia, mert a Netflix menő, talán sokat mondok.

Általános lett, elérhető bárki számára, meghatározó platform és a Streamelés egyik példája. Semmi önkéjelgés, egomasszázs vagy hasonló nincs benne az emberek emberekben, amikor erről beszélnek, viszont van bennük öröm, elégedettség..., mert otthon tudnak filmezni, megfizethető áron.

2020. máj. 12. 09:22
 6/11 Alex Fly ***** válasza:
28%

@2: a CitizenGO kampányához csatlakozók többségének nincs és nem is volt Netflix-előfizetése. Sokan azt sem tudták, mi az -de valaki csak annyit mondott, hogy "vallásgyalázás" és ebből már tudták, hogy utálni kell...

@3: egyrészt a torrent még mindig nem illegális' másrészt pedig örülök, hogy te mindent megtalálsz a Netflixen vagy egyéb streamingoldalakon. Viszont vannak olyan tartalmak, amelyeket ilyen helyeken nem találsz meg, ellenben pl. az nCore-on elérhetőek.

2020. máj. 12. 12:56
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

6# szemét tolvajok...a torrentezőkön múlna nem nagyon készülhetnének új produkciók

.Sajnos ez a balkáni szemlélet nem igazán akar változni.USA ban jól rálehet baszni ha lop az ember ott is keleteuropabol jott migransok használják.

HBO es a Netflix egy normális embernek ki kell hogy elégítse az igényét.

2020. máj. 12. 16:43
 8/11 A kérdező kommentje:

„HBO es a Netflix egy normális embernek ki kell hogy elégítse az igényét.”

Szóval aki másféle tartalomra is vágyna a Netflix kínálaton kívül, esetleg koreai és japán horrorfilmekre, 50-es évek előtti klasszikusokra fullHD és 4K felújított verziókban, az nem normális. De eszerint az sem normális, aki normális, 4K tévén és projektoron is tökéletes képet produkáló, magas bitrátával rendelkező filmeket nézne. Ugyanis a Netflix 4K tartalmak bitrátája botrányosan alacsony. Intenzív mozgásnál, pásztázásnál, sötét jeleneteknél blokkosodás jelentkezik. Ezzel szemben torrenten elérhetőek érintetlen bluray remuxok.

Valaki írta itt, hogy mennyi jó filmről lemaradt volna ha nincs Netflix. Na én éppen így vagyok a torrentezéssel:)

És szerintem az évi átlag 40 mozizásommal talán jobban támogatom a filmipart, mint ti a Netflix előfizetéssel.

Egyébként pedig egy szóval nem mondtam, hogy nekem nincs előfizetésem. Különben honnan ismerném a minőséget és a kínálatot?

2020. máj. 12. 20:04
 9/11 Alex Fly ***** válasza:

@anonim: lehet, hogy valakit nem csak sorozatok és az amerikai kommersz filmek érdekelnek...

Pl. a Rajnai-féle tévéfilmeket, a MTV tévéjátékait, szovjet filmritkaságokat a HBO-n vagy a Netflixen keressem?

2020. máj. 13. 00:54
 10/11 A kérdező kommentje:

„szovjet filmritkaságokat”

Csináltam egy keresést, hogy a Vorosilov mesterlövésze megtalálható-e valamelyiken, de hát várható volt az eredmény:D

2020. máj. 13. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!