Mi a baja az embereknek a magyar szinkronnal?
Szerintem remek szinkronszínészeink vannak.
Nem mondom, hogy nem láttam olyan szinkront, hogy sírva menekültem volna ki a szobából, de azért az ritka, és leginkább az argentín szappanoperák vannak így megcsinálva.
De amelyik igényesebb és jobb film, azok általában jól meg vannak csinálva, sőt! Szerintem olyan film is van, ahol a szinkron hang jobb, mint az eredeti (most nem akarok nagyon példákat mondani, mert annak sok értelme nincs, de szerintem az "A mentalista" c. sorozatban Simon Bakernek (Patrick Jane) kifejezetten jobb hangja van magyarul, mint eredetileg.
Ezt a kérdést meg alapból azért írom ki, mert egy régi Jackie Chan-os filmben sokan írták, hogy nem jó a szinkron, és hogy élvezhetetlen (amúgy a film címe Új Csapás volt)
Mitől lehet rossz és élvezhetetlen egy szinkron?
nekem semmi bajom a szinkronokkal,de pl a feliratok katasztrófák.pl a csúnya szavakat az amcsi filmekbe kimondják,a magyar ember meg lazán lefordítja a K*rva anyádat hülye köcsögre...
meg mozi..pff-megy a külföldi szinkronos film,erre semmi magyar felirat vagy 2 percig...:S ez van
Igen, volt olyan is, hogy a főszereplőt valami Keynek hívták, és a Don nevet is megkapta, és akkor röhögött egy másik ember, hogy Don Keynak hívják (donkey=szamár). Magyarul elég gáz volt azt nézni, de amúgy sem volt egy nagy film.
Dragon Ball-t nem nézek.
De néger szereplőt miért nem lehet rendesen szinkronizálni?
Sztem is jók a magyar szinkronok, de mondjuk van pár....
pl.: Az Alkonyat szinkronjától ... halálra röhögtük magunkat! Olyan részek vannak benne, hogy:
Szeretem nézni ahogy alszol...az nekem olyan...varázsos...:D
Meg mikor odatolja a mikroszkópot a csaj elé: Meg akarod csekkolni? XD XD
vagy vmi ilyesmi...
Mondjuk az egyértlemű, hogy nem lehet úgy átadni a filmet, mint eredeti nyelven, de tény, hogy a magyar szinkronok nagyon jók. Tényleg vannak rosszak, de nagy többségben jók (mármint ha pénzt ígérő filmről van szó).
Bár én azért megnézném a Babi néni strandra megy c. kisfilmet angolul. Biztosan nem adná át azt az érzést, amit az eredeti. :D
néha tényleg vannak rossz szinkronok...:S
Nekem például az Alkonyatban nagyon nem tetszik Edward Cullen hangja...XD
A 2.,3. filmben hallatszik Robert hangja,szerintem jobban illik a filmhez...
Adam Sandlert viszon el sem tudnám képzelni a magyarhangja nélkül.(L):)
És Cameron Diaz-t se!:)(L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!