Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Megéri megnézni a Full Metal...

Bencillius kérdése:

Megéri megnézni a Full Metal Alchemist brotherhoodot?

Figyelt kérdés

A sima FMA-et láttam és nagyon tetszett, de nem tudom hogy van e értelme megnézni a Brotherhoodot.

És még egy kérdésem van:csak a vége tér el a simától?

Válaszokat előre

is köszönöm.

#Fullmetal Alchemist #Anime FMAB FMA #FullMetalAlchemistBrotherhood
2020. ápr. 22. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Viszonylag hamar eltér a 2003-as sorozattól. És nagyon is megéri megnézni. A Brotherhood az eredeti sztori (ez követi a mangát), és szerintem például százszorta jobb, mint a 2003-as.
2020. ápr. 22. 22:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ
2020. ápr. 22. 22:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a vége tér el, hanem úgy a sztori 3/4-e. Lényegében Greed első megjelenésétől kezdve szinte minden egész más.
2020. ápr. 22. 23:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen! Ha a 2003-as tetszett, akkor biztosra veszem, hogy ez sem lesz csalódás. Régen én is gondolkodtam ezen, amikor még csak a 2003-as verziót láttam. Az nagyon tetszett és nem igazán értettem akkor még, hogy a Brotherhood minek kellett, de elárulom, hogy az egész teljesen más dologra fut ki, mint a 2003-as és bár a régit is nagyon kedvelem, a Brotherhood szerintem jóval túlszárnyalja azt. Szerintem jó hogy láttad a 2003-ast, mert a Brotherhood az elején több dolgot is átugrik (max. csak utál rá), vagy éppen elég gyorsan ledarál, azok közül az események közül, amik benne voltak a 2003-as sorozatban, pont azért, mert a készítők is tisztában voltak vele, hogy a nézők többsége látta a korábbi sorozatot és erezhetően próbálnak viszonylag hamar jutni oda, ahonnan viszont már egészen más irányt vesz a sorozat. Egyébként már a sztori elején is vannak olyan különbségek, amik a képregényben benne voltak, de a 2003-asból kimaradtak, mert akkor még nem tudtak vele mit kezdeni, hiszen akkor még hiányos volt a történet, az ő verziójukba viszont nem illett bele. Azt kell tudni, hogy az FMA eredetileg egy képregény sorozat volt és amikor a 2003-as rajzfilm sorozat elkészült belőle, még javában futott, ezért a stúdió saját kútfőből írt neki egy alternatív történetet, hogy legyen egy kerek sztori amit leadhatnak a tv-ben. (Ez időnként előfordul, több anime esetében is láttam már ilyet.) Na mármost, annak semmi köze ahhoz, amit az eredeti író kitalált, így mikor a képregény befejeződött, mivel a sorozat annyira népszerű volt és a rajongók követelték, megcsinálták a Brotherhood-ot, ami viszont már elejétől a végig követi a képregényt. Tehát a Brotherhood tulajdonképpen az igazi, képregény hű FMA, a 2003-asnak meg a nagy része a rajzfilm stúdió saját, alternatív változata.
2020. ápr. 24. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Még valami, természetesen nem azt akartam ebből kihozni, hogy a 2003-as rossz. Nekem az is nagyon tetszett, én egy alternatív verzióként kezelem. De, összességében szerintem a Brotherhood jobb volt, tehát mindenképpen ajánlom megnézésre! Jó, hogy láttad a 2003-ast, mert szerintem így jobban képben leszel az elején, mintha csak a Brotherhood-ot nézted volna meg.

Egyébként a FMA Bh 64 részes és ha jól emlékszem valahol a 10-15. rész környékétől lesz teljesen más a történet, bár már addig is vannak kisebb eltérések.

2020. ápr. 24. 12:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem neked! Az FMA kb. a 29. részig követi a képregényt, a manga 15. fejezetét dolgozza fel, majd a maradék kb. 20 rész, már a srúdió fikciója.

A FMAB pedig kb. az első 12 részben lezavarja a FMA első 30 részét és folytatja a sztorit, így feldolgozva a manga mind a 108 fejezetét. Azt hiszem ebből látod az arányokat és talán eltudod képzelni mennyire térhet el a két történet. Szóval nem, nem csak a vége tér el.

2020. ápr. 24. 12:25
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat
2020. ápr. 25. 10:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedvenc animém. Meg egyébként papíron mindeidők legjobb animéje.Megéri abszolút.
2020. ápr. 25. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!